Jakub Forgács Samospráva

Padlo rozhodnutie o termíne zápisov do bystrických škôl: Rodičia, pozrite si presný dátum a čas

Je rozhodnuté! Poslanci jednohlasne odklepli nový čas zápisu budúcich prváčikov. Kedy budete môcť svoje ratolesti prihlásiť do mestských základných škôl?

Ilustračný obrázok k článku Padlo rozhodnutie o termíne zápisov do bystrických škôl: Rodičia, pozrite si presný dátum a čas
Zdroj: Dnes24.sk

V rámci programu utorkového zastupiteľstva sa rokovalo aj o Všeobecne záväznom nariadení Mesta Banská Bystrica o určení miesta a času zápisu do 1. ročníka základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Banská Bystrica. Ako sme vás informovali už pred pár dňami, poslanci mali za úlohu, odsúhlasiť nový dátum zápisov.

Podľa novely zákona Národnej rady Slovenskej republiky bol totiž určený nový termín zápisu dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky, a to od 1. apríla do 30. apríla, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom má dieťa začať plniť povinnú školskú dochdázku.

Zákonný zástupca dieťaťa je povinný v zákonom stanovenom termíne prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole (ďalej len zápis) v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt, ak zákonný zástupca pre svoje dieťa nevyberie inú základnú školu.

„Som rád, že konečne budú všetky školy zapisovať všetky deti v jeden deň, v jeden dátum,“ povedal ako jediný v rozprave mestský poslanec Pavol Bielik (SMER-SD, SDKÚ-DS, SNS).

Mesto určilo čas zápisu v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Banská Bystrica, prvý pracovný utorok v mesiaci apríl (5. apríl 2016), v čase od: 13:00 do 18:00, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom má dieťa začať plniť povinnú školskú dochádzku.

Čítajte tiež:

Zápisy do bystrických škôl či škôlok? Na obvyklé termíny zabudnite… s týmito zmenami treba rátať

Bystrica dosadila ľudí na atraktívne pozície: Títo muži budú zastupovať mesto v obchodných spoločnostiach

Bystrickí poslanci vyhlásili nové pamätihodnosti mesta: Ktoré to sú a prečo jedna vypadla zo zoznamu?

Poslanci odklepli nové dotácie: Pozrite, koľko sa ušlo futbalistom či na nástupný bod Barborskej cesty!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM