Jakub Forgács Samospráva

Poslanci odklepli nové dotácie: Pozrite, koľko sa ušlo futbalistom či na nástupný bod Barborskej cesty!

Dočkali sa peknej finančnej injekcie od mesta! Pozrite komu a aké sumy po hlasovaní poslancov pribudnú na účtoch, ale aj to, na čo majú byť použité.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci odklepli nové dotácie: Pozrite, koľko sa ušlo futbalistom či na nástupný bod Barborskej cesty!
Zdroj: TASR

Na pretras v zastupiteľstve sa dostali pekné sumy. Niekoľko tisíc eur na šport či regionálny rozvoj a cestovný ruch. Komu sa ušli?

Na základe Uznesenia zo zasadnutia komisie MsZ pre školstvo a šport v Banskej Bystrici zo dňa 14. januára 2016 a Uznesenia Komisie MsZ pre regionálny rozvoj,medzinárodné vzťahy a cestovný ruch zo dňa 13.1.2016 poslanci na utorkovom zasadnutí jednohlasne rozhodli o poskytovaní dotácií z rozpočtu Mesta Banská Bystrica.

Išlo o projekty, ktoré sú obsiahnuté v Programe hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Banská Bystrica Aktivita 5.2.1.4. Podporovať športové aktivity formou poskytnutých dotácií, Aktivity 1.1.2.7. Vybudovať nástupný bod Barborskej cesty a 1.1.1.5. Vytvoriť nové produkty CR. Komisia mestského zastupiteľstva poslancom odporučila schváliť dotácie pre tri subjekty, čo poslanci jednohlasne odklepli. Dotácie boli pridelené nasledovne:

Oblasť športu

1. JUPIE Futbalová škola Mareka Hamšíka spol. s.r.o., vo výške 9 580 eur na zabezpečenie projektu Výchova mladých futbalistov. Dotácia je účelovo viazaná na účasť na futbalových súťažiach a turnajoch v roku 2016 a finančné prostriedky určené na prenájom priestorov, dopravu, propagačný materiál, technicko-organizačné zabezpečenie a materiálne vybavenie.

Oblasť regionálneho rozvoja a cestovného ruchu

1. Banský región Terra Montanae, o.z., vo výške 5 200 eur na projekt Vybudovanie nástupného bodu Barborskej cesty od 31. marca 2016 na území mesta Banská Bystrica. Barborská cesta je úspešne zahájený projekt CR a je potreba vybudovania nástupného miesta začiatku cesty. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky sú určené na propagačný materiál, technicko-organizačné zabezpečenie a materiálne vybavenie.

2. Art Spektrum, vo výške 5 610 eur na realizáciu projektu …OBSADENÉ pre banícku históriu. Dotácia je účelovo viazaná a finančné prostriedky sú určené na propagačný materiál, technicko-organizačné zabezpečenie projektu a materiálne vybavenie.

Čítajte tiež:

Padlo rozhodnutie o termíne zápisov do bystrických škôl: Rodičia, pozrite si presný dátum a čas

Bystrica dosadila ľudí na atraktívne pozície: Títo muži budú zastupovať mesto v obchodných spoločnostiach

Bystrickí poslanci vyhlásili nové pamätihodnosti mesta: Ktoré to sú a prečo jedna vypadla zo zoznamu?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM