Samospráva

Prepojenie Triedy SNP a Jegorovovej: Na nový chodník a vozovku ide 120 000 eur

Vybudovanie plnohodnotného prepojenia pre peších a vodičov medzi Triedou SNP a Jegorovovou ulicou v Banskej Bystrici sa stáva skutočnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Prepojenie Triedy SNP a Jegorovovej: Na nový chodník a vozovku ide 120 000 eur
3
Galéria

Čoskoro tam pribudne nový chodník s vozovkou, ktorá po rokoch uľahčí a skvalitní prístup obyvateľov ku garážam i k jednému z najväčších zamestnávateľov v Banskej Bystrici. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

„Opakovane sme dostávali podnety od obyvateľov a vedenia jedného z mobilných operátorov, aby sme v tejto časti mesta zabezpečili kvalitnú infraštruktúru. Som rád, že sa nám na tento účel podarilo vyčleniť financie a po spracovaní projektovej dokumentácie a získaní príslušných povolení sa začalo so stavebnými prácami. Bezpečný chodník i cesta by mali byť realitou do konca tohto leta,“ spresnil primátor Ján Nosko.

Z mestského rozpočtu boli na tento účel vyčlenené financie vo výške 120 000 eur. Vysúťažený zhotoviteľ začal s realizáciou prác na odvodnení cesty vybudovaním prípojky dažďovej kanalizácie, ktorá sa napojí na už existujúcu. V súčasnosti je už viditeľné vytýčenie budúceho chodníka. Súčasťou projektu je modernizácia verejného osvetlenia, ktoré počíta s novými LED svietidlami.

V OBRAZOCH: Začalo sa s výstavbou cesty a chodníka na Jegorovovej ulici
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM