Jakub Forgács Správy

FOTO: Frekventovaný bystrický chodník pripomína tankodrom. Čo na to mesto?

Poškodené cesty a chodníky sú tŕňom v oku mnohých Bystričanov. Jedným z miest, ktoré si rozhodne zaslúžia opravy, je aj známy chodník na Sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Frekventovaný bystrický chodník pripomína tankodrom. Čo na to mesto?
12
Galéria
Foto: Tomáš Kliment

Do redakcie k nám prišla sťažnosť od Bystričana Tomáša. Nafotil frekventovaný chodník na Ulici Trieda SNP, ktorý však skôr pripomína tankodrom. „Havarijný stav je tu už niekoľko rokov,“ napísal Tomáš o chodníku, vedľa ktorého je vysokoškolský internát aj Štatistický úrad.

To však nie je jediným problémom, na ktorý poukázal. „Od úradu až po "Lenina“ je popri chodníku jeden smetný kôš, ak si odmyslím tie v strednom zelenom páse, ku ktorým sa musíte dostať cez cestu, a ktoré niesu skoro vôbec vyťažené," pokračoval Tomáš. O stanovisko sme preto požiadali aj mesto Banská Bystrica.

„Chodník je zaradený do zoznamu opráv miestnych komunikácií. V súčasnosti sa jeho obnova naceňuje,“ uviedla pre spravodajský portál Bystrica 24 hovorkyňa primátora mesta Zdenka Marhefková.

Vyjadrenie sme získali aj ku smetným košom. „Oddelenie odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev vykonalo inventarizáciu smetných košov v medziblokovom priestore Tr. SNP od Nám. slobody po budovu Štatistického úradu už v apríli. V uvedenom úseku evidujeme dostatočný počet smetných košov, čo potvrdila i samotná inventarizácia. Popred obchodné centrum od Nám. Slobody po ul. 29. augusta je päť košov, popri chodníku a zároveň v priestore parku je umiestnených ďalších 6 košov. Dva smetné koše, ktoré boli v nevyhovujúcom technickom stave sme vymenili za nové v mesiaci jún,“ uviedol Michala Štúbera z Oddelenia odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev.

„V priestore od ul. 29. augusta po budovu Štatistického úradu SR sú popri chodníkoch umiestnené tri koše a minimálne štyri kusy v priestore parku. Taktiež sú koše na zastávkach MHD na ul. 29. augusta a na Nám. Slobody vo vnútroblokoch sú osadené kontajnery, ktoré môžu obyvatelia a okoloidúci využívať. V mesiaci jún bol doplnený nový kôš aj v časti podchodu pri miestnom pohostinstve,“ dodal Štúber.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery chodníka na Triede SNP!

V OBRAZOCH: Chodník na Triede SNP pripomína tankodrom
12
Galéria
Foto: Tomáš Kliment
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM