Jakub Forgács Správy

Opatrenia sa sprísnili: V akých režimoch sa rozhodli fungovať bystrické fitnescentrá?

Hoci sme stále zeleným okresom, na zmenu COVID automatu museli zareagovať aj fitnescentrá v meste pod Urpínom. Ktorý z troch režimov si zvolili?

Ilustračný obrázok k článku Opatrenia sa sprísnili: V akých režimoch sa rozhodli fungovať bystrické fitnescentrá?
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Od pondelka platí nový Covid automat, ktorý už aj v zelenom stupni monitoringu ovplyvňuje fungovanie fitnescentier. Tie môžu fungovať bez obmedzenia, iba ak budú do prevádzky púšťať len zaočkovaných. V prípade režimu OTP (okrem očkovaných aj testovaní a ľudia, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali) je povolených maximálne 50 osôb alebo nutných minimálne 15 štvorcových metrov na osobu. Ak sa rozhodnú byť otvorené pre všetkých, v prevádzke môže byť maximálne 25 osôb a povinnosťou bude aj zoznam účastníkov. Zisťovali sme preto, ako sa zariadili bystrické fitnescentrá.

Bez pomoci

Michal Mokoš z MM Fitness pre spravodajský portál Dnes 24 uviedol, že aktuálne zostáva jeho prevádzka otvorená pre všetkých zákazníkov bez ohľadu na očkovanie.

„Nemôžeme si dovoliť nevpustiť nezaočkovaných. Fitnescentrá nedostali od štátu žiadnu pomoc a boli zatvorené najdlhšie,“ vysvetlil so slovami, že keby im štát kompenzoval aspoň nejaké náklady, mohli by uvažovať aj o vstupe iba pre zaočkovaných. Zároveň však poznamenal, že v prípade zhoršujúcej sa epidemiologickej situácie budú uvažovať nad „prísnejšími“ režimami fungovania.

Ďalšie aktuálne správy

Pre všetkých

V rovnakom režime fungujú aj v banskobystrickom Relax gyme. Ako odtiaľ potvrdili pre spravodajský portál Dnes 24, po telefonáte na hygienu, keď je náš okres v zelenej farbe, zatiaľ nerobia rozdiely medzi očkovanými a neočkovanými. Aktuálne je pre všetkých zákazníkov otvorený napríklad aj Kapitol fitness a rovnako aj Megagym v Medenom Hámri. Jediným obmedzením pre zákazníkov je tam maximálny počet 25 osôb.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Bystrické fitnescentrá
9
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM