Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Hrozivé zábery z vyčíňania nočnej búrky: V Bystrici lámala stromy a ničila majetok, FOTO

Na túto noc asi mnohí Bystričania nezabudnú. Priniesla búrku, ktorá podľa záberov z mesta napáchala nemalé škody.

Ilustračný obrázok k článku Hrozivé zábery z vyčíňania nočnej búrky: V Bystrici lámala stromy a ničila majetok, FOTO
51
Galéria
Foto: Michal Machala

Ochladenie so sebou v noci z pondelka na utorok prinieslo silné búrky, ktoré zasiahli veľkú časť Slovenska. Nevyhli sa ani Banskej Bystrici.

Hrozivý pohľad

O závažnosti situácie svedčí aj fakt, že od 8.00 hod zasadá krízový štáb mesta, ktorý sumarizuje napáchané škody. Informuje o tom hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková. Mesto nakoniec vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

Hasiči sú od skorého rána v plnom nasadení. Popadalo veľa stromov na cesty aj železničnú trať a poškodili autá. Výčiny počasia si odniesli aj strechy niektorých domov či materskej škôlky. Na Námestí SNP a v okolí rozmetalo letné terasy, prístrešky i stánky. Pre strhnuté trolejbusové vedenie sa do Rooseveltovej nemocnice dá momentálne dostať iba náhradnou dopravou. Trolejbus tam nepremáva, o čom už informovala nemocnica na sociálnej sieti.

Zábery po vyčíňaní búrky pod Urpínom nájdete v priloženej fotogalérii a sú doslova hrozivé.

V galérii uvidíte dokonca aj zábery doničenej strechy na Ulici Družby či poškodených terás podnikov. Na zaplakanie sú aj zábery z Mestského parku, ktoré nájdete TU.

Do galérie sme priebežne popridávali desiatky záberov, ktoré nám zaslali naši čitatelia. Ak máte tiež fotky z vyčíňania búrky v okolí vášho bydliska, zašlite nám ich na bystrica@dnes24.sk.

Ďalšie aktuálne správy

Kam adresovať podnety?

„Vzhľadom na množstvo príspevkov a komentárov v diskusných vláknach prosím, aby ste svoje podnety o vyvrátených/zlo­mených stromoch posielali na sekretariat@zaaresbb.sk, nakoľko sa ťažko vyťahujú podnety zo spomínaných diskusných príspevkov. Je možné, že podnety sú už evidované (cca už 50 nahlásených) a pracuje sa na nich, nakoľko sú od 4tej hodiny zamestnanci ZAaRESu s hasičmi v teréne a prioritne sprejazdňujú cesty a chodníky,“ uviedol na sociálnej sieti mestský poslanec Martin Majling, ktorý pracuje v mestskej organizácii ZAaRES.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Zábery z vyčíňania nočnej búrky v auguste 2021
51
Galéria
Foto: Michal Machala Zdroj: Jakub Pavlečko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM