Jakub Forgács Krimi

Mestskí policajti v úlohe HRDINOV: Za ZÁCHRANU životov žien dostali ocenenia, FOTO

Práca mestských policajtov nie je len o rozdávaní papúč ako si častokrát verejnosť myslí. Dôkazom sú aj príbehy mužov v uniformách zo Zvolena.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v úlohe HRDINOV: Za ZÁCHRANU životov žien dostali ocenenia, FOTO
9
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen

Združenie náčelníkov obecných a mestských polícii Slovenska ocenilo štyroch mestských policajtov, ktorí si v stredu od primátora mesta Zvolen Vladimíra Maňku prevzali svoje ocenenia. Mestskí policajti o tom informovali na svojej webovej stránke.

Hrdinovia v uniformách

„Dvojica mestských policajtov Martin Jaso a Ján Kalman, ktorí svojím rýchlym a profesionálnym prístupom zachránili život na Ulici Dobronivská cesta, kde žena chcela ukončiť svoj život skokom z mosta,“ uviedli.

„Za podobný hrdinský čin boli ocenení aj mestskí policajti Pavol Varga a Miroslav Kovář, ktorí zasahovali na Ulici J. Jesenského, kde sa nenechali odradiť a podozrivé správanie ženy monitorovali,“ spomenuli so slovami, že zakročili v pravej chvíli, kedy sa žena pokúsila prekonať zábradlie mosta.

Vďaka primátora aj náčelníka

Práca mestských policajtov nie je len o rozdávaní papúč ako si častokrát verejnosť myslí. Je hlavne o pomoci ľudom v rôznych životných situáciách, kedy je pre policajta prioritou ochrana života, zdravia a majetku občana. Primátor mesta príslušníkom MsP poďakoval za mimoriadnu zásluhu pri záchrane života a tým aj šíreniu dobrého mena mestskej polície ako aj mesta Zvolen. Dodal, že si váži ich prácu, ktorá je náročná a miestami nevyspytateľná.

Ich prácu ohodnotil aj náčelník MsP Jozef Záchenský, ktorý sa vyjadril, že si váži každý takýto čin, lebo zachrániť ľudský život je pre policajta v službe najväčšie zadosťučinenie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Ocenenie príslušníkov mestskej polície za záchranu ľudského života
9
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Zvolen
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM