Jakub Forgács Krimi

PODVODNÍKOM klepli po prstoch: Predavačka NALETELA, no okamžite konala, FOTO

Vyšetrovateľ už obvinil dvoch mužov vo veku 20 a 29 rokov z neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku.

Ilustračný obrázok k článku PODVODNÍKOM klepli po prstoch: Predavačka NALETELA, no okamžite konala, FOTO
3
Galéria

Kriminalistom zo Žiaru nad Hronom sa podarilo odhaliť a zadržať podvodníkov, ktorí sa rozhodli prilepšiť si na úkor bežných ľudí. Používali na to rôzne, viac či menej známe „finty“. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

„Naposledy použili nasledovnú legendu: jeden z nich zavolal pracovníčke do trafiky a predstavil sa ako servisný technik platobného terminálu. Pod zámienkou kontroly terminálu sa mu podarilo získať PIN kódy na PAYSAFECARD v hodnote niekoľko sto eur. Predavačke to bolo podozrivé, no overila si to príliš neskoro na dohľadovom centre, kde jej nemohli dať inú odpoveď, len, že sa stala obeťou podvodu,“ uviedli muži zákona so slovami, že okamžite informovala políciu.

Na policajtov čakala neľahká úloha, odhaliť páchateľov. „To sa im úspešne podarilo a tak mohol vyšetrovateľ v Žiari obviniť dvoch mužov vo veku 20 a 29 rokov z neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku,“ spomenuli.

Ich práca však obvinením zďaleka nekončí. „Počas vyšetrovania zistili, že táto dvojica má toho na rováši oveľa viac po celom Slovensku a tak vyšetrovanie bude pokračovať,“ dodali muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: V Banskobystrickom kraji zadržali podvodníkov
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM