Jakub Forgács Krimi

Mestskí policajti získali celoslovenské OCENENIE: Zachránili ženu, ktorej išlo o život, FOTO

Mestskí policajti z Brezna za záchranu ľudského života získali ocenenie na celoslovenskej úrovni.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti získali celoslovenské OCENENIE: Zachránili ženu, ktorej išlo o život, FOTO
3
Galéria

Mestskí policajti Rudolf Zaňák a Miroslav Ťažký svojím rýchlym a profesionálnym prístupom zachránili život staršej pani, ktorá chcela vyskočiť z balkóna na vyššom poschodí. Bez ich pomoci by pád pravdepodobne neprežila. Za tento hrdinský čin si z rúk ministra vnútra prevzali ocenenie. Brezno – oficiálna stránka mesta o tom informovala na sociálnej siet.

Záchrana ženy

K udalosti došlo v júli tohto roku, kedy na mestskej polícii prijali oznam od pána z Malinovského ulice, že počuje volanie ženy o pomoc, len nevie presne, odkiaľ prichádza. Hliadka okamžite vyštartovala na miesto a pri obhliadke zistila, že hlas ženy ide zhora.

„Počuli sme slabučkým hlasom pomóc, pomóc a s hrôzou videli, že na paneláku na Krčulovej ulici z vonkajšej strany balkóna stojí staršia pani. Ani na chvíľu sme nezaváhali a začali konať. Našťastie náhodne vyšiel sused, ktorý nám otvoril vchodové dvere a utekali sme na poschodie, odkiaľ bolo počuť prosbu o pomoc. Na jednej chodbe je však viac bytov, nevedeli sme, ktorý z nich je ten pravý. Pomohol nám ďalší sused, keď z jeho balkóna sme presne videli, kde sa pani nachádza. Šťastena stála pri nás, jej byt bol odomknutý. Vošli sme na balkón, pani chytili za ruky a vytiahli ju cez zábradlie do vnútornej strany balkóna do bezpečia. Mala veľmi studené ruky. Sama nám povedala: „Chlapci, keby ste prišli o pár minút neskôr, tak sa neudržím," popísali okolnosti mestskí policajti.

Ako dodali, pani chcela takýmto spôsobom ukončiť svoj život. Preliezla balkón a následne, keď si uvedomila, čo robí, nemala síl vrátiť sa späť a nevládala sa už držať zábradlia. Mestskí policajti privolali záchrannú zdravotnú službu, ktorá pani odviezla do nemocnice na ďalšie vyšetrenie.

„Zasiahli v poslednej chvíli, bez ich pomoci by pravdepodobne neprežila pád,“ dodalo mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Mestských policajtov z Brezna ocenili za záchranu života
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM