Jakub Forgács Krimi

Auto dopadlo mimo diaľnice, dvaja ľudia sú ZRANENÍ: Za DESIVÚ zrážku vraj môže líška

Vodič, po tom ako popred auto prebehla lesná zver, podľa slov polície strhol riadenie a narazil do auta idúceho rovnakým smerom.

Ilustračný obrázok k článku Auto dopadlo mimo diaľnice, dvaja ľudia sú ZRANENÍ: Za DESIVÚ zrážku vraj môže líška
Zdroj: Pexels.com

Nočná jazda na rýchlostnej ceste R1 pri Zvolene skončila pre vodičov dvoch áut desivou nehodou. „​Po diaľnici údajne behala líška, v noci za tmy, navyše pri hustom daždi bola znížená viditeľnosť. Vodič svetlého auta si tak zviera na ceste všimol, keď bolo tesne pred ním a strhol volant,“ uviedol portál Noviny.sk so slovami, že si však pri tomto manévri nevšimol auto vo vedľajšom pruhu.

Skončil pod cestou

„Vodič osobného auta jazdiaci v ľavom jazdnom pruhu, po tom ako popred auto prebehla lesná zver strhol riadenie a v pravom jazdnom pruhu narazil do auta idúceho rovnakým smerom. Po zrážke Pasat narazil do zvodidiel a skončil prevrátený mimo diaľnice,“ uviedla pre Noviny.sk banskobystrická krajská policajná hovorkyňa. Mária Faltániová.

Auto podľa portálu zdemolovalo zvodidlá a poškodilo aj dopravné značenie. „Dopadlo niekoľko metrov pod cestu,“ spomenuli Noviny.sk so slovami, že posádkam na mieste pomáhali hasiči a záchranári a potom ich previezli do nemocnice.

Vysoké škody aj zranení

„Operátor vyslal ambulanciu k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili dve osoby. Po prvotnom ošetrení boli pacienti transportovaní do nemocnice vo Zvolene. 29-ročný muž s pomliaždením brušnej steny a 37-ročný muž poranením hrudníka,“ informovala hovorkyňa OS ZZS Petra Klimešová.

„Dychové skúšky boli u vodičov negatívne, škody, ktoré vznikli boli odhadnuté na 17-tisíc eur,“ dodala Faltániová. Polícia nehodu naďalej objasňuje.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM