Barbara Dallosová Šport

Rana pre žiarskych basketbalistov: Tréner hovorí o najhoršom zápase sezóny

Žiarski muži majú za sebou trpké stretnutia. Našich basketbalistov najprv rozhodil súper z Považskej, pri súboji so Žilinčanmi nešťastie vygradovalo.

Ilustračný obrázok k článku Rana pre žiarskych basketbalistov: Tréner hovorí o najhoršom zápase sezóny
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

Muži žiarskeho BK MŠK musia po uplynulom víkende prehltnúť horkú slinu. Na palubovke sa nie vždy darí a ich posledné dva zápasy Slovenskej ligy sú toho dôkazom.

V znamení streleckej nemohúcnosti

V sobotu (5.11.) sa Žiarčania postavili súperovi z Považskej Bystrice. Zápas sa nevyvíjal dobre už od prvých minút. Naši odštartovali hru nepremenenými streleckými príležitosťami spod koša a v rovnakom duchu súboj aj pokračoval. Za kratší koniec ťahal žiarsky klub až do konca.

Ako hovorí tréner Karol Kučera, Žiarčanom sa podarilo urobiť veľké množstvo individuálnych chýb. ,,Považská hrala veľmi dobre v obrane a mali rýchly prechod do protiútoku, ktorý sme nedokázali zastaviť. Napriek tomu sme do druhého polčasu išli len s 12 bodovým mankom. Škoda, že sme však nedokázali udržať tempo hry zo súperom a náskok v skóre postupne narastal v náš neprospech," skonštatoval tréner a dodal, že situácii nepomohlo ani zranenie ďalšieho z našich hráčov.

Výsledok

  • IMC Slovakia Považská Bystrica – MŠK BK Žiar nad Hronom 79 : 51 (24:19, 18:9, 18:10, 19:13)
  • Body: Daniel Javúrek 15b., Vladimír Kašša 14b., Lukáš Tkáč 10b., Maroš Vrtík 6b., Dávid Krč 2., Marek Páleník 2., Ladislav Galovič 2
  • Hrali: Peter Kaňa, Tomáš Krč, Marek Farkaš

Po prehre s Považskobys­tričanmi sa naši basketbalisti snažili zvrátiť zle načatý víkend súbojom proti Žiline (6.11.). Šťastena však opäť priala súperovi a tréner skloňuje nedeľný zápas ako kópiu toho sobotného.

Veľké množstvo stratených lôpt, dlhé držanie lopty na ruke a absentujúci zranení hráči. To boli podľa Karola Kučeru veci, ktoré sa podpísali pod prehru so Žilinou.

,,V Žiline to bol náš najhorší zápas sezóny. Nerád sa opakujem, ale stále čakáme na návrat zranených hráčov. Nedokázali sme mať organizáciu svojej útočnej hry. V obrane sme urobili zo pár chýb, ale dať v jednom zápase 51 bodov a dnes 52 bodov, tak sa nedá vyhrať zápas. To je strašne málo," zhodnotil.

Žiarčania si však z oboch zápasov odnášajú cennú skúsenosť a zbierajú všetky sily na odvetu. ,,Všetkých vás pozývame do športovej haly v sobotu 12.11.2016 o 18:00 hod. do športovej haly (ZUS-ARÉNY) na odvetný zápas o Slovenský pohár s BK ŠPD Rožňava," pozýva na záver tréner žiarskych fanúšikov.

Výsledok

  • MBK Žilina – MŠK BK Žiar nad Hronom 86 : 52 (24:11, 21:15, 21:9, 20:17)
  • Body: Maroš Vrtík 15b., Daniel Javúrek 10b., Vladimír Kašša 10b., Lukáš Tkáč 7b., Marek Páleník 6b.,
  • Hrali: Peter Kaňa, Marek Farkaš, Ladislav Galovič

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM