Barbara Dallosová Rôzne Správy

Prvé FOTO zo žiarskych trhov: Punč si vychutnáme priamo v pavilóne

Stánkari otvorili okienka, na námestí rozvoniava varené víno a znejú koledy. Prinášame vám prvé zábery zo žiarskeho vianočného mestečka.

Ilustračný obrázok k článku Prvé FOTO zo žiarskych trhov: Punč si vychutnáme priamo v pavilóne
13
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy v Žiari nad Hronom začali tento rok o čosi skôr než obvykle. Stánky stoja na námestí už pár dní, dnes začal predaj. Poobede rozvieti Mikuláš aj živý vianočný stromček, čím zaháji predvianočný čas v centre mesta. Súčasťou trhov, ktoré potrvajú do 22. decembra, bude aj kultúrny program. Nebude chýbať ani tradičný súboj vo varení kapustnice.

Kvôli letnému pavilónu zmenili žiarske trhy koncepciu. Stánky, tento rok biele, sú rozostavené okolo dizajnovej stavby uprostred námestia.

Z konštrukcie zmizol letný mobiliár a nahradili ho lavice so sedením a vysoké kovové stolíky na odloženie nápojov. Žiarčania si tak dobroty od stánkarov môžu vychutnať priamo v pavilóne.

Na námestí tento rok nenájdeme ani kužeľovitý stromček z uplynulých rokov. Ten sa presunul pre budovu MsKC a nahradil ho živý stromček pred Domom kultúry. Novinkou je tiež betlehem od miestneho rezbára Andreja Jánošku.

Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM