Barbara Dallosová Kultúra Rôzne

Trhy trochu inak: Štjavnycký vjanočný jarmok prichádza s bohatým programom

Predvianočné trhy na historickom nádvorí ponúknu nielen stánky, ale i širokú ponuku sprievodných podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Trhy trochu inak: Štjavnycký vjanočný jarmok prichádza s bohatým programom
Zdroj: TASR

Nádvorie a expozícia v banskoštiavnickom Kammerhofe bude v dňoch 9. a 10. decembra dejiskom 13. ročníka Štjavnyckého vjanočného jarmoku.

S bohatým programom

,,Návštevníci sa môžu tešiť na neopakovateľnú predvianočnú atmosféru, ktorá je umocnená vôňou tradičných vianočných špecialít, predajom originálnych výrobkov od šikovných remeselníkov, ale aj bohatým kultúrnym programom," informovala Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea.

V piatok 9. decembra program otvorí Divadlo z domčeka predstavením „Janko Hraško”, po nich sa predstavia deti z miestnych materských a základných škôl. Deti zo základnej umeleckej školy priblížia čo sú páračky. Vianočnú atmosféru v Kammerhofe dotvoria Anjelské spevy. Vrcholom večera bude Živý betlehem v prevedení študentov Akadémie umení v Banskej Bystrici.

Pečenie oblátok

V sobotu 10. decembra sa v programe predstavia škôlkari so svojimi „Vianočnými vinšovačkami”, rodinná kapela Horana a synovia s piesňami na ľudovú nôtu, divadlo ZkuFraVon s predstavením „Zakliati bratia”, folkloristi z Pukanca a ľudová muzika Veselí chlapi z Veľkých Kozmáloviec.

,,Počas oboch dní sa môžu návštevníci tešiť aj na pečenie oblátok v historickej forme nad ohňom či liatie olova," dodala Páchniková. V interiéri Kammerhofu, v expozícii Baníctvo na Slovensku, bude prebiehať hra Putovanie baníka za hviezdou, do ktorej sa môžu zapojiť všetky vekové kategórie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM