Barbara Dallosová Kultúra

Decembrový výber toho najlepšieho v Žiari a okolí: 10 akcií, ktoré treba zažiť

Posledný mesiac v roku je bohatý na príjemné predsviatočné podujatia. Vybehnite na trhy či zaujímavý koncert. Vyberajte už teraz.

Ilustračný obrázok k článku Decembrový výber toho najlepšieho v Žiari a okolí: 10 akcií, ktoré treba zažiť
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Juraj Maxián

3. decembra o 18:00 hod., U Shakespeara, Žiar nad Hronom
Malá scéna MsKC uvádza koncert žiarskeho pesničkára a muzikanta Juraja Maxiána. Zhudobňuje vlastné texty, ale i básne renomovaných básnikov. Jeho muzikantská zrelosť, básnická poetika a zmysel pre detail bude pre vás balzamom na dušu. Vstup na koncert je zdarma.

Mikuláš na námestí

5. decembra o 16:30 hod., Námestie Matice slovenskej, Žiar nad Hronom
Obľúbné Mikulášske slávnosti v centre mesta. Program odštartuje mikulášskou rozprávkou, po ktorej sa už nielen najmenší Žiarčnia dočkajú príchodu vytúženého Mikuláša.

Vianočné trhy Žiar nad Hronom

5. – 22. decembra, Námestie Matice slovenskej
V Žiari nad Hronom obvykle trhy začínajú až v polovici decembra, tento rok sa vianočné mestečko rozsvieti skôr. Novinkou nie je len termín. Centrum mesta bude zdobiť nový stromček, výzdoba i betlehem.

Impro šou ZH

9. decembra o 18:00 hod., Výstavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Jedinečná šou, v ktorej nikdy neviete, čo sa stane. Improvizátorské kúsky žiakov Základnej umeleckej školy Zity Strnadovej-Parákovej a ich hostí.

Desmod TEATRO SET

11.decembra o 18:00 hod., Dom kultúry (Námestie MS), Žiar nad Hronom
Skupina Desmod vyráža na pokračovanie úspešného turné TEATRO SET akustických divadelno-klubových koncertov. Tak ako každý rok sa predstaví v netradičných priestoroch, kde sa za bežných okolností nedostane.

Bolšoj balet: LUSKÁČIK

12. decembra o 18:00 hod., Kino Hron, Žiar nad Hronom
Luskáčik je rozkošné vianočné predstavenie pre celú rodinu. Balet na motívy rozprávky E. T. A. Hoffmanna je symbolom vianočnej atmosféry po celom svete. Nenechajte si ujsť tento záznam najvyhlásennejšieho baletného súboru sveta – Bolšojského baletu.

Janko Kulich & Kolegium V DIVADLE

18. decembra o 18:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Špeciálny koncertný program k 4. narodeninám kapely ponúkne staršie, ale aj úplne nové piesne v aranžmánoch pre veľkú skupinu, ktorú špeciálne pre túto príležitosť doplnia vynikajúci muzikanti Martin Huba na elektrickej gitare, Igor Haveta na bicie a Branislav Višňanský na klavír.

Adventný koncert na hrade

18. decembra, Mestský hrad, Kremnica Adventný koncert patrí neodmysliteľne k predvianočnému času v Kremnici. Tento rok na ňom vystúpia kremnický rodák, operný spevák Jozef Benci, a organista Ján Vladimír Michalko. Koncert začne o 18.00 hodine v Kostole sv. Kataríny, Vianoce na hrade však začnú už popoludní o 15.00 hodine vianočnými mini trhmi, súčasťou ktorých bude živý betlehem.

Vianočné trhy Kremnica

19 – 22. december, Kremnica (medzibránie)
Tento rok chystá historická Kremnica okrem drobných trhov pred adventným koncertom i osobitné trhy. Tie potrvajú od 19. do 22. decembra a konať sa budú v medzbrání.

Adventný koncert: Ľ. Rybárska

20. decembra o 18:00 hod., Kostol Povýšenia sv. Kríža
Mesto Žiar nad Hronom a MsKC vás pri príležitosti osláv 770. výročia udelenia mestských práv pozývajú na koncert opernej speváckej divy Ľubici Rybárskej a jej hostí.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM