Jakub Forgács Krimi

Nezodpovedný ČIN skončil masívnym POŽIAROM: Horel les aj CHRÁNENÝ biotop, FOTO

K rozsiahlejším škodám na životnom prostredí nedošlo len vďaka rýchlemu zásahu zložiek Hasičského a záchranného zboru, ktoré požiar uhasili.

Ilustračný obrázok k článku Nezodpovedný ČIN skončil masívnym POŽIAROM: Horel les aj CHRÁNENÝ biotop, FOTO
2
Galéria

Vyšetrovateľ Enviropolície oddelenia Banská Bystrica ukončil prípad a podal prokurátorovi návrh na podanie obžaloby na obvineného M. P. (1952) z okresu Zvolen pre trestný čin ohrozenie a poškodenie životného prostredia. Polícia Slovenskej republiky o tom informovala na sociálnej sieti.

Požiar zo suchej trávy

„Prípad sa stal v marci minulého roku v katastri obce Horný Tisovník, v detvianskom okrese, keď 70-ročný muž pri čistení pozemku okolo svojho rodinného domu zapálil suchú trávu pri drevenom plote,“ uviedli policajti so slovami, že oheň sa nekontrolovane rozšíril aj na okolité pozemky.

Zhorel porast aj kosačky

„Požiar zasiahol celkovo územie o rozlohe 44,1 ha v obciach Horný Tisovník a Dolný Tisovník, ktoré sa nachádzajú v 1. stupni ochrany prírody a krajiny. Pri požiari došlo k zhoreniu strechy na hospodárskej budove a troch kosačiek patriacich súkromnej osobe, ako aj k zničeniu mladého lesného porastu a k zasiahnutiu chráneného biotopu európskeho významu – bukové kvetnaté lesy,“ vymenovali muži zákona s tým, že k rozsiahlejším škodám na životnom prostredí nedošlo len vďaka rýchlemu zásahu zložiek Hasičského a záchranného zboru, ktoré požiar uhasili.

„Obvinený svojím konaním z nedbanlivosti spôsobil škody v rozsahu 7 400 eur pre Slovenskú republiku na životnom prostredí a škodu 5 800 eur majiteľovi poškodenej hospodárskej budovy a zhorených kosačiek,“ dodali policajti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Vypaľovaním suchej trávy vznikol veľký požiar
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM