Krimi

Čo bude s ľuďmi po POŽIARI v paneláku? Dozvedeli sa dobrú správu, FOTO

Mesto je pripravené pomôcť všetkým občanom, ktorým požiar spôsobil škodu, o zbierke však neuvažuje.

Ilustračný obrázok k článku Čo bude s ľuďmi po POŽIARI v paneláku? Dozvedeli sa dobrú správu, FOTO
4
Galéria

Po požiari v paneláku v Detve sa všetci obyvatelia vrátili do svojich bytov. TASR to v stredu potvrdil hovorca mesta Milan Suja.

Ako ďalej uviedol, v utorok (28. 11.) posúdil budovu statik a po jeho kladnom stanovisku sa mohli ľudia vrátiť domov. „Postupne zapojili všetky siete, elektrinu, plyn, vodu a kúrenie,“ objasnil. V najbližších dňoch bude podľa jeho slov treba vymeniť okno na byte, v ktorom horelo a aj ďalšie dve okná nad ním. „Mesto je pripravené pomôcť všetkým občanom, ktorým požiar spôsobil škodu,“ zdôraznil s tým, že o verejnej zbierke však v tejto chvíli samospráva neuvažuje.

Pri pondelkovom (27. 11.) požiari sa splodín nadýchali štyria ľudia, z toho tri deti. Dospelý človek má okrem intoxikácie aj popáleniny. Páchateľ ho spôsobil tým, že v detskej izbe manipuloval so zapaľovačom. Čo z nedbanlivosti zapálil, zatiaľ nie je podľa polície známe. Vyhorela celá detská izba i časť obývačky. „Poškodená je z jednej strany aj vonkajšia fasáda panelového domu od ôsmeho po desiate poschodie, čo je škoda za viac ako 2 660 eur,“ objasnila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Polícia v Detve začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Požiar bytu v Detve
4
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM