Krimi

Nové INFO o požiari bytu v Detve: VYPUKNÚŤ mal v detskej izbe, FOTO

Oheň spôsobil všeobecné nebezpečenstvo 53 ľudí, ktorí sa v tom čase v dome nachádzali. Evakuovali ich policajti aj hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Nové INFO o požiari bytu v Detve: VYPUKNÚŤ mal v detskej izbe, FOTO
4
Galéria

Požiar bytu na ôsmom poschodí v paneláku v Detve spôsobil páchateľ tým, že v detskej izbe manipuloval so zapaľovačom. TASR to v utorok potvrdila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že čo z nedbanlivosti zapálil, zatiaľ nie je známe.

Intoxikácie aj popáleniny

Ako ďalej uviedla, pre požiar vyhorela celá detská izba i časť obývačky. „Poškodená je z jednej strany aj vonkajšia fasáda panelového domu od ôsmeho po desiate poschodie, čo je škoda za viac ako 2 660 eur,“ objasnila.

Podľa hovorkyne oheň v pondelok (27. 11.) spôsobil všeobecné nebezpečenstvo 53 ľudí, ktorí sa v tom čase v dome nachádzali. Evakuovali ich policajti aj hasiči. Poznamenala, že polícia v Detve začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia.

Pri požiari sa splodín nadýchali štyria ľudia, z toho tri deti. Dospelý človek má okrem intoxikácie aj popáleniny. TASR to v utorok večer potvrdila Júlia Zeleňáková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Banskej Bystrici.

Náhradné ubytovanie

Hovorca mesta Detva Milan Suja v utorok doplnil, že počas požiaru obyvateľov paneláku umiestnili do evakuačného autobusu hasičov. „Neskôr väčšina z nich odišla na noc k príbuzným a známym,“ informoval. Samospráva mala podľa jeho slov pripravenú kuchyňu a telocvičňu v Základnej škole na ulici Obrancov mieru. Pre obyvateľov aj záchranné zložky tiež zabezpečilo občerstvenie. „Náhradné ubytovanie nakoniec potrebovali iba dve obyvateľky z dvoch bytov, ktoré strávili noc v ubytovacom zariadení gymnastickej telocvične,“ ukončil.

Požiar bytu na ôsmom poschodí v paneláku na Ulici Obrancov v Detve sa podarilo uhasiť v pondelok (27.11.) a bytový dom ostal večer prázdny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Požiar bytu v Detve
4
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM