Správy

Veľká VÝLUKA medzi Zvolenom a Bystricou: Ovplyvní vlakovú dopravu na celej trati

Bude to vo vybraných dňoch medzi 15. májom a 15. júnom tohto roka. Autobusy nahradia všetky vlaky v tomto úseku a opačne.

Ilustračný obrázok k článku Veľká VÝLUKA medzi Zvolenom a Bystricou: Ovplyvní vlakovú dopravu na celej trati
Zdroj: TASR

Počas mesačnej výluky vlakov vo vybraných dňoch medzi Zvolenom a Banskou Bystricou zavedú náhradnú autobusovú dopravu. TASR o tom informoval hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáš Kováč.

Vlaky nahradia autobusmi

Ako ďalej uviedol, práce sa týkajú úseku medzi Zvolenom a Vlkanovou. Výluka však podľa jeho slov ovplyvní vlakovú dopravu na celej trati. Bude to vo vybraných dňoch medzi 15. májom a 15. júnom tohto roka. Autobusy nahradia všetky vlaky v tomto úseku a opačne.

Podľa ZSSK obnova železničnej infraštruktúry bude zahŕňať súvislú výmenu podvalov. Súčasťou bude aj oprava koľajového lôžka koľaje i oprava geometrickej polohy koľaje v dĺžke 20 kilometrov. Opravia aj dve priecestia a to Sliač kúpele – Vlkanová a Vlkanová – Radvaň. „Traťovú rýchlosť obnovia na 80 kilometrov za hodinu, čo prispeje k zlepšeniu cestovania,“ objasnil Kováč.

Poznamenal, že južná vlaková trasa Bratislava, Zvolen, Banská Bystrica/Košice, bola desaťročia zanedbávaná. „Zapríčiňuje to meškania vlakov. Preto je obnova a údržba tratí zo strany manažéra železničnej infraštruktúry, Železníc Slovenskej republiky, veľmi potrebná,“ uzavrel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM