Jakub Forgács Správy

KURIOZITA z Banskobystrického kraja: Po Hrubom a Mokrom povedie nemocnicu Suchý

Vedenie nemocnice v Rimavskej Sobote v stredu prevzal Dušan Suchý, ktorý bol v minulosti dlhoročným riaditeľom rožňavskej nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA z Banskobystrického kraja: Po Hrubom a Mokrom povedie nemocnicu Suchý
Zdroj: TASR/Martin Palkovič

Nemocnica v Rimavskej Sobote má od stredy nového riaditeľa, Richarda Hrubého vo funkcii nahradil Dušan Suchý. V minulosti pôsobil ako riaditeľ nemocnice v Rožňave a následne na pozícii manažéra medicínskeho úseku siete ProCare a Svet zdravia. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete Bianka Krejčíová.

Malou zaujímavosťou sú mená riaditeľov. Suchý nahradil Hrubého, ktorého predchodcom bol Ivan Mokrý.

Doterajší riaditeľ rimavskosobotskej nemocnice Richard Hrubý začal v nemocnici pôsobiť v roku 2017 ako námestník pre liečebno-preventívnu starostlivosť, vedenie prevzal o rok neskôr. „V danom období sa nám spoločne podarilo zrealizovať mnoho eurofondových projektov, ktorými sme skvalitnili prístrojové vybavenie a poskytovanie zdravotnej starostlivosti v našej nemocnici,“ skonštatoval Hrubý. V rámci siete Svet zdravia posilní tím Nemocnice Bory, kde bude pôsobiť na pozícii klinického lídra pre onkológiu.

Vedenie nemocnice v Rimavskej Sobote v stredu prevzal Dušan Suchý, ktorý bol v minulosti dlhoročným riaditeľom rožňavskej nemocnice. Posledný rok a pol v rámci siete pôsobil na pozícii manažéra medicínskeho úseku. „Som presvedčený, že svojou skúsenosťou a profesionalitou bude pokračovať v úspešnom napredovaní nemocnice,“ uviedol generálny riaditeľ siete ProCare a Svet zdravia Radoslav Čuha.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM