Správy

Lunter žiadal od ministerstva GARANCIE: Prišla REAKCIA, čo čaká nemocnice?

Rezort zdravotníctva v reakcii na vyjadrenia Luntera uviedol, že so zástupcami nemocníc naďalej rokuje a analytici ministerstva prídu do Banskobystrického kraja aj osobne.

Ilustračný obrázok k článku Lunter žiadal od ministerstva GARANCIE: Prišla REAKCIA, čo čaká nemocnice?
Zdroj: AGEL SK

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) vyzval Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, aby garantovalo, že v dôsledku implementácie reformy nemocničnej siete nedôjde od januára 2024 k redukcii výkonov a rušeniu programov v jednotlivých nemocniciach. Na tlačovej konferencii to v utorok uviedol predseda BBSK Ondrej Lunter.

Rezort zdravotníctva v reakcii na vyjadrenia Luntera pre TASR uviedol, že so zástupcami nemocníc naďalej rokuje a analytici ministerstva prídu do Banskobystrického kraja aj osobne. Pripomenul tiež, že číslo úrovne jednotlivých nemocníc v rámci podmienenej kategorizácie neposkytuje celú informáciu o tom, aké výkony a programy sa budú v nemocnici poskytovať a aj nemocnice prvej úrovne budú môcť realizovať široké spektrum programov vyššej úrovne. Ministerstvo tiež dodalo, že všetky podmienky vrátane materiálno-technického zabezpečenia sú transparentne zverejnené vo vyhláške.

„V žiadnom prípade nie je zmyslom reformy nemocníc zatvárať dobre fungujúce oddelenia. Práve naopak, cieľom kategorizácie je stabilizovať živelné zatváranie oddelení či celých nemocníc. Zároveň platí, že každá nemocnica môže každý rok požiadať o zaradenie do inej úrovne, kategorizácia je totiž živý a otvorený proces,“ uviedla pre TASR hovorkyňa MZ SR Petra Lániková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM