Jakub Forgács Správy

Bystričanov zasiahla smutná správa: Zomrel bývalý riaditeľ Rooseveltovej nemocnice

MUDr. Mikuláš Krušpán, CSc. patril medzi najdlhšie pôsobiacich riaditeľov, na jej čele stál od roku 1979 až do roku 1990. Potom ešte striedavo v rokoch 1990 až 1994.

Ilustračný obrázok k článku Bystričanov zasiahla smutná správa: Zomrel bývalý riaditeľ Rooseveltovej nemocnice
2
Galéria
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta / Jakub Forgács

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrica prijala správu, že dňa 14. januára 2023 vo veku 89 rokov zomrel bývalý riaditeľ nemocnice MUDr. Mikuláš Krušpán, CSc. Informáciu zverejnila na sociálnej sieti.

„MUDr. Mikuláš Krušpán, CSc. bol dlhé roky spätý s našou nemocnicou. Pôsobil v nej ako chirurg, bol ordinárom pre hrudníkovú chirurgiu. Ako prvý v Banskej Bystrici operoval vrodenú srdcovú chybu – otvorený Bottalov kanál,“ uvádza nemocnica.

„V našej pamäti však navždy utkvie ako dlhoročný riaditeľ Nemocnice s poliklinikou,“ píše ďalej so slovami, že patril medzi najdlhšie pôsobiacich riaditeľov, na jej čele stál od roku 1979 až do roku 1990. Potom ešte striedavo v rokoch 1990 až 1994.

Spolu s riaditeľom Krajského ústavu zdravia MUDr. Jozefom Komoňom, CSc. boli pri stavbe nového nemocničného areálu, pri sťahovaní nemocnice do nových priestorov, na jeho slávnostnom otvorení a spustení do prevádzky.

„Jeho pôsobenie prinieslo rozvoj a posun v poskytovaní zdravotnej starostlivosti v koncovej krajskej nemocnici. Česť jeho pamiatke,“ dodala nemocnica.

Ďalšie aktuálne správy

Bývalý riaditeľ Rooseveltovej nemocnice MUDr. Mikuláš Krušpán, CSc.
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM