Jakub Forgács Správy

KALAMITA na strednom Slovensku: Po hustom snežení sú TISÍCE domácností bez elektriny

Najviac zasiahnutými okresmi sú Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Banská Štiavnica, Poltár a Rimavská Sobota.

Ilustračný obrázok k článku KALAMITA na strednom Slovensku: Po hustom snežení sú TISÍCE domácností bez elektriny
12
Galéria
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Nepriaznivé počasie, najmä mokrý a ťažký sneh, spôsobilo vo viacerých okresoch Žilinského a Banskobystrického kraja rozsiahlejšie výpadky elektriny. Stredoslovenská distribučná (SSD) eviduje prerušenie dodávky na viac ako 11-tisíc odberných miestach. Informoval o tom Miroslav Gejdoš, špecialista externej komunikácie SSD.

„Najviac zasiahnutými okresmi sú Ružomberok, Banská Bystrica, Brezno, Detva, Banská Štiavnica, Poltár a Rimavská Sobota. Na mnohých miestach prebieha v týchto chvíľach ešte len vyhľadávanie poškodených úsekov. Viacero z nich sa pritom nachádza v ťažko dostupných lokalitách, napríklad v horách. Väčšinu problémov spôsobili stromy a konáre popadané na vzdušné vedenia vysokého napätia,“ pokračoval Gejdoš so slovami, že energetici nasadili do akcie všetky dostupné skupiny elektrikárov a elektromontérov.

Čas, za ktorý stihnú muži v teréne v spolupráci s dispečingom obnoviť distribúciu elektriny, bude podľa slov Gejdoša závisieť od rozsahu poškodenia jednotlivých vedení a dostupnosti poruchových miest. „Vzhľadom na predpoveď počasia na dnešný deň je však pravdepodobné, že v najbližších hodinách sa bude počet zasiahnutých odberateľov pomerne rýchlo znižovať. Tam, kde to bude technicky možné, ich budú energetici zásobovať z nepoškodených vetiev vedenia,“ dodal.

V priloženej fotogalérii nájdete aj zábery, ako to po nočnom snežení vyzeralo v Banskej Bystrici.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titul. foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Snehová nádielka v meste pod Urpínom
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM