Aktualizované Jakub Forgács Správy

Bystrica reaguje na SNEŽENIE: Všetky mechanizmy i pracovníci sú v teréne. Kde rátať s OBMEDZENIAMI?

Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť vo viacerých lokalitách. Týka sa to aj horských priechodov v okolí Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Bystrica reaguje na SNEŽENIE: Všetky mechanizmy i pracovníci sú v teréne. Kde rátať s OBMEDZENIAMI?
12
Galéria

Banská Bystrica sa v utorok zobudila do zasneženého rána. „Všetky mechanizmy určené na výkon zimnej údržby i pracovníci zabezpečujúci ručné čistenie a posyp sú v teréne,“ uvádza Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Prosba o trpezlivosť

„Odhŕňanie ciest i chodníkov sa realizuje postupne, preto prosíme o trpezlivosť,“ píše samospráva.

„Zároveň apelujeme na všetkých motoristov, aby jazdili opatrne a dávali si pozor,“ dodáva mesto so slovami, že Operačný plán zimnej údržby miestnych komunikácií a chodníkov mesta a dôležité kontakty na dispečing zimnej údržby miestnych komunikácií nájdete TU.

Rozhorčení vodiči

V známej skupine na sociálnej sieti Dopravný servis Banskobystrický kraj reagovali v utorok ráno na aktuálnu situáciu mnohí vodiči. „Celá Banská Bystrica kolaps,“ napísala Linda. „Husto sneží, ale za dvojnásobné dane to musí vyzerať inak,“ doplnil Martin a Adrička s úsmevom nadhodila: „Žeby zase cestárov prekvapil sneh v januári?“

Našli sa však aj takí, ktorí problémy na cestách chápu a cestárov sa zastali. „Cesty sú zjazdné, len áut je veľa a chodia pomaličky, nič hrozné… Zbytočné komentáre na cestárov,“ poznamenal Peter a doplnil ho aj Ján: „Prečo každý vždy všetko hodí na cestárov, nechápem. Veľa robí aj to, akí sú ľudia šoféri a keď už tak cestár má svoj plán, rozpis, ktoré cesty ako prvé posypať a upravovať.“

Mnohí vodiči však ani za týchto okolností nešetrili humorom. Výber NAJ hlášok nájdete TU.

Viac o dopravných obmedzeniach na cestách sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Snehová nádielka v meste pod Urpínom
12
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM