Jakub Forgács Správy

Pocta pre bystrickú odborníčku: Zastáva významný post na Mnisterstve zdravotníctva SR

Monika Trnovcová začínala v bystrickej nemocnici ako sestra už v roku 1992 pričom si za tie roky prešla niekoľkými pozíciami.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre bystrickú odborníčku: Zastáva významný post na Mnisterstve zdravotníctva SR
4
Galéria

Hlavnou odborníčkou Ministerstva zdravotníctva SR v odbore ošetrovateľstvo sa stala od 1. novembra 2022 námestníčka pre ošetrovateľstvo našej nemocnice PhDr. Monika Trnovcová. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica o tom informovala na sociálnej sieti. „Pridala sa tak k ďalším kolegom, ktorí zastávajú túto významnú funkciu pre celú Slovenskú republiku. Úlohou hlavných odborníkov je najmä odborná spolupráca s ministerstvom v rámci poskytovania zdravotnej starostlivosti,“ uviedla nemocnica.

PhDr. Monika Trnovcová začínala v nemocnici ako sestra už v roku 1992 pričom si za tie roky prešla niekoľkými pozíciami. Už 18 rokov však pôsobí na riadiacej pozícii ako námestníčka pre ošetrovateľstvo, kde má na starosti stovky našich sestier, pôrodných asistentiek a ostatný zdravotnícky personál.

„Svoje vedomosti a skúsenosti aktívne využíva na zefektívňovanie procesov v ošetrovateľskej starostlivosti, spolupracuje pri návrhoch na zjednodušenie ošetrovateľskej dokumentácie, pri tvorbe študijných programov pre špecializačné študijné programy, na príprave legislatívnych zmien a postupov pre zdravotnícke zariadenia,“ pokračovala nemocnica.

„Za svoju náročnú prácu získala v roku 2019 prestížne ocenenie Biele srdce, ktoré každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek. Gratulujeme a ďakujeme, že aj týmto reprezentujete našu nemocnicu,“ dodala na stránke.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nová hlavná odborníčka MZ SR v odbore Ošetrovateľstvo
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM