Jakub Forgács Krimi

Polícia zverejnila silné VIDEO: Reaguje na TRAGICKÉ nehody v Banskobystrickom kraji

Na mimoriadne tragický úvod roka 2023 zareagovali aj krajskí policajti. Po pohľade na ich video sa zamyslia mnohí vodiči.

Ilustračný obrázok k článku Polícia zverejnila silné VIDEO: Reaguje na TRAGICKÉ nehody v Banskobystrickom kraji
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Od začiatku roku 2023 už banskobystrickí krajskí policajti informovali o viacerých tragických dopravných nehodách, o vyhasnutých ľudských životoch. Na tento fakt zareagovali zverejnením silného videa so zábermi týchto nešťastí na sociálnej sieti. Prihovárajú sa v ňom vodičom.

To najcennejšie

„Dopravné nehody sú prevažne vždy o nás. O ľuďoch, o šoféroch, zodpovedných či nezodpovedných. Všetci sme na cestách rovnako zraniteľní. Pokrčené plechy sa opravia, zničia, jednoducho zlikvidujú a vy zabudnete. To najcennejšie sa však opraviť, či kúpiť nanovo nedá, život,“ hovorí sa vo videu.

Muži zákona vo videu vyzývajú, aby sme jazdili bezpečne a boli opatrní. „Pomaly ďalej zájdeš. Toto sme už hovorili niekoľkokrát, pretože nám skutočne záleží na tom, aby sa takéto tragédie neopakovali,“ spomenuli.

Ťažké pre rodinu i policajtov

„Ale v konečnom dôsledku je to vždy iba o nás, o tých, ktorí sedíme za volantom auta. Tragické nehody zasiahnu na duši aj silných chlapov. Na miestach takýchto tragédií si každý prehodnotí životné hodnoty. Verte, pre zasahujúce zložky nie sú tieto situácie jednoduché,“ pokračovali policajti s otázkou: „A čo musí prežívať pozostalá rodina?“

V mene policajtov sa muži zákona prihovorili všetkým účastníkom v cestnej premávke, ale hlavne vodičom. „Dbajte na zvýšenú opatrnosť a zodpovednosť, nielen voči ostatným, ale aj voči sebe samým. Nikto z nás, kto si takúto tragédiu v blízkej rodine nezažil, si nevie predstaviť, akú bolesť musí prežívať pozostalá rodina, keď jej na dvere bytu zaklope hliadka polície a oznámi im, že ich blízky sa už domov nikdy nevráti,“ dodali s tým, aby na to vodiči mysleli, keď si budú sadať za volant.

Video od krajských policajtov si môžete pozrieť pod textom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM