Jakub Forgács Správy

Obdivuhodné, v akom veku je podpredsedom volebnej komisie. Bystričan Pavel srší energiou

V okrskových volebných komisiách v Bystrici je celkom 767 členov, ktorí boli delegovaní politickými stranami alebo koalíciami. Je medzi nimi aj 83-ročný Pavel Nikodém.

Ilustračný obrázok k článku Obdivuhodné, v akom veku je podpredsedom volebnej komisie. Bystričan Pavel srší energiou
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

K parlamentným voľbám je v sobotu v Banskej Bystrici pripravených 77 volebných miestností, väčšinou v základných školách. „V okrskových volebných komisiách bude celkom 767 členov, ktorí boli delegovaní politickými stranami alebo koalíciami a postarajú sa o hladký priebeh volieb v jednotlivých volebných miestnostiach,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková. Nechýbajú medzi nimi ani vekoví rekordéri.

83-ročný podpredseda

Vo volebnom okrsku č. 7, ktorý sa nachádza v ZŠ Trieda SNP 20, sme úplnou náhodou narazili na pána Pavla Nikodéma, 83-ročného podpredsedu okrskovej volebnej komisie.

„Vo volebnej komisii som už deviaty, možno desiaty raz. Bol som oslovený, keďže chodievam pravidelne,“ povedal pre spravodajský portál Dnes 24 Nikodém. „Bol som už aj predseda komisie, väčšinou však podpredseda, lebo ja to všetko zorganizujem, podovážam lístky, po voľbách zase odveziem na okresný úrad, takže som taký činný,“ poznamenal s úsmevom.

„Nevynechal som ani jedny voľby. Myslím, že ísť voliť je dôležité,“ priznal hrdo.

Aktívny aj vo vyššom veku

Ako sme sa dozvedeli, predtým robil v leteckých opravovniach skúšobného šoféra. „Zabehával som nové autiaky,“ doplnil pán Nikodém.

Ani vo vyššom veku však nelení. „Teraz sa venujem turistike. Som tiež činný ako podpredseda v Slovenskom zväze protifašistických bojovníkov. Chodievame na zájazdy, položiť kytičku padlým,“ dodal.

Zaujímavosťou je, že v rovnakej volebnej komisii sedí aj najstaršia zapisovateľka. Ako uviedla hovorkyňa primátora, má 80 rokov.

V OBRAZOCH: 83-ročný Pavel Nikodém je podpredsedom volebnej komisie v Bystrici
5
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM