Aktualizované Jakub Forgács Rôzne

Novinka pri Bystrici: Otvoria prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle na Slovensku!

Nadšenci cyklistiky sa majú na čo tešiť. Na Bystričanmi obľúbenej Kráľovej Studni pribudne cyklonabíjačka, aká sa len tak nevidí. Dočkať sa však majú aj ďalších služieb!

Ilustračný obrázok k článku Novinka pri Bystrici: Otvoria prvú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle na Slovensku!
Zdroj: TASR

Cestovný ruch na strednom Slovensku sa vlani niesol v znamení rastu a nových projektov, inak tomu nebude ani v tomto roku. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko, ktorá vyvíja aktivity v okresoch Banská Bystrica a Zvolen, v meste pod Urpínom predstavila novinku – projekt E-bike región Stredné Slovensko. Pred nastávajúcou letnou sezónou má potešiť všetkých milovníkov cyklistiky.

Koncom apríla

„Už 30. apríla otvoria prvú nabíjaciu a servisnú stanicu pre elektrobicykle na Slovensku. Očakávame od toho zvýšenie záujmu o cestovný ruch v okolí Banskej Bystrice,“ informoval začiatkom týždňa Jiří Pěč, výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko.

Otvorenie prvej cyklonabíjačky organizátori naplánovali o 11:00 na Kráľovej studni v Národnom parku Veľká Fatra. Cyklisti sa mali stretnúť o 8:30 v Harmanci na parkovisku Mestských lesov pri vstupe do Bystrickej doliny.

Z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok s 30 centimetrami nového snehu a mrázom aj počas dňa na Kráľovej studni, sa otvorenie prvej cyklonabíjačky v sobotu nakoniec neuskutoční. O náhradnom termíne budú organizátori vopred informovať.

Ako ďalej Pěč uviedol, k cyklonabíjačkám a servisnému náradiu postupne pribudnú body s cyklomapami a užitočnými informáciami. Samozrejmosťou bude tiež možnosť využiť služby požičovne bicyklov a e-bikov. OOCR počíta, že do nového projektu sa zapoja aj vybrané ubytovacie zariadenia a časom pribudnú nové trasy a prepojenia dôležitých miest, obcí, hotelov a pamiatok.

Atraktívne cyklotrasy

„Oblasť stredného Slovenska svojimi atraktívnymi cyklotrasami a optimálnymi podmienkami je čoraz väčším lákadlom pre domácich i zahraničných cykloturistov. Týmto projektom sa ešte viac zvýši príťažlivosť nášho regiónu a jeho potenciálu z hľadiska vyhľadávaného produktu cestovného ruchu,“ dodal Pěč.

Podľa neho zaujímavosťou spomínaného projektu je to, že Krížna (1574 m n.m.) ako súčasť Vrchárskej magistrály je bodom K2, čo je druhý najvyšší bod, kam sa dá dostať na bicykli. Na jej vrchole pripravujú osadenie kruhového výhľadu.

Čítajte tiež:

Veľkolepé plány samosprávy: Do rozbitých ciest pôjdu milióny eur

Nevšedný zážitok spojil Bystričanov. Sídliskom zneli desiatky bubnov VIDEO

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM