Jakub Forgács Správy

Nové SEMAFORY výrazne pomohli odľahčiť kruháč, tvrdí mesto: Ako dôkaz zverejnilo VIDEO

Výnimkou sú podľa mesta jedine neočakávané situácie, ako dopravná nehoda, porucha alebo iná výnimočná situácia.

Ilustračný obrázok k článku Nové SEMAFORY výrazne pomohli odľahčiť kruháč, tvrdí mesto: Ako dôkaz zverejnilo VIDEO
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

V pondelok ráno tento týždeň došlo na svetelnej signalizácii pri Europa SC k poruche prijímača, ktorý komunikuje s detektormi umiestnenými vo vozovke, čo malo za následok vytvorenie rannej zápchy. „Systém bol na diaľku preprogramovaný, prejazdnosť križovatky obnovená a chybný prijímač bol v priebehu dňa vymenený. Aj napriek vysvetleniu bolo naše stanovisko spochybňované s tým, že k ranným zápcham dochádza na kruhovom objazde každý deň bez ohľadu na poruchu prijímača a na vine sú nové semafory,“ uviedlo Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

„Práve naopak, nová svetelná signalizácia s dynamickým riadením dopravy, na základe informácií z detektorov umiestnených vo vozovke, okrem iného napríklad viac preferuje v križovatke pod nadjazdom ľavé odbočenie k Europa SC,“ píše samospráva, podľa ktorej to má za následok, že tento dopravne významný prúd už viac nezahlcuje veľký kruhový objazd, čo v minulosti spôsobovalo jeho upchatie a vytváranie kolóny až po Úsvit na Fončorde.

„Situácia na veľkom kruhovom objazde je po inštalácii nových semaforov výrazne lepšia, a to bez ohľadu či porovnávate prázdninové obdobie teraz a pred rokom alebo dopravnú situáciu za rovnaké obdobie počas školského roka. Výnimkou sú jedine neočakávané situácie, ako dopravná nehoda, porucha alebo iná výnimočná situácia, z ktorých fotografie okamžite zaplavia sociálne siete,“ pokračuje mesto so slovami, že za bežnej premávky je doprava na veľkom kruhovom objazde výrazne plynulejšia ako v minulosti.

Ako dôkaz samospráva v stredu počas ranej špičky, v čase od 7.47 do 8.09 hod., natočila video a zrýchlila ho. Nájdete ho pod textom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

NOVÉ SEMAFORY VÝRAZNE POMOHLI ODĽAHČIŤ VEĽKÝ KRUHOVÝ OBJAZD V pondelok ráno tento týždeň došlo na 🚦 svetelnej...

Posted by Mesto Banská Bystrica on Wednesday, August 2, 2023

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM