Jakub Forgács Správy

V Bystrici vyrastie NOVÁ škôlka: Bude pre deti zamestnancov nemocnice, VIZUALIZÁCIE

Kapacita plánovaného objektu je na 120 žiakov s príslušným personálom. Kde bude stáť?

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici vyrastie NOVÁ škôlka: Bude pre deti zamestnancov nemocnice, VIZUALIZÁCIE
4
Galéria

Materská škola pre detičky zamestnancov Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici má v súčasnosti dve triedy o kapacite 20 detí každá, kuchyňu pre ohrev jedál a potrebné zázemie. Záujem zamestnancov umiestniť svoju ratolesť je však taký veľký, že škôlka dnes kapacitne nepostačuje. Nemocnica o tom informuje na sociálnej sieti.

Nemocnica bola úspešná pri uchádzaní sa financií z Plánu obnovy a stability na výstavbu novej škôlky pre deti zamestnancov. „Aktuálne sme vyhlásili verejné obstarávanie na dodávateľa prístavby pavilónu,“ spomína.

„Vyčlenili sme časť priestorov v bloku C na južnej fasáde spolu s časťou pozemku pre výstavbu pavilónu materskej školy s cieľom vytvoriť atraktívnejšie prostredie pre svojich zamestnancov a ich rodinných príslušníkov,“ uviedla ďalej nemocnica, podľa ktorej je účelom stavby nového pavilónu bude zabezpečenie nových priestorov pre prevádzku materskej školy pri dôslednom uplatňovaní prísnych hygienických, prevádzkových a ostatných kvalitatívnych požiadaviek. Neoddeliteľnou súčasťou riešenia stavby je tiež dosiahnutie optimálnych parametrov ekonomických, energetických, stavebno-technických i estetických.

„Kapacita plánovaného objektu je na 120 žiakov s príslušným personálom,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Deťom zamestnancov bystrickej nemocnice postavia novú škôlku
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM