Ivana Kováčiková Rôzne

Najmenší Bystričania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD

Najväčší sviatok všetkých detí sa nezadržateľne blíži a s ním aj množstvo akcií, ktoré lákajú najmenších obyvateľov Bystrice. Vybrali sme deväť podujatí v regióne, na ktorých si vaše ratolesti parádne užijú Medzinárodný deň detí. Nebudú chýbať sokoliari, Miro Jaroš či zoskoky parašutistov!

Ilustračný obrázok k článku Najmenší Bystričania sa majú na čo tešiť. 9 akcií, špeciálne na oslavu MDD
Zdroj: TASR

Sobota 28. mája

Hurá MDD v Selciach

Neďaleko Bystrice, v Selciach Čachove a na na Fugerovom dvore, sa uskutoční jedno z najväčších podujatí venované deťom. Kedže na organizácií podujatia sa podieľalo až desať obcí Mikroregiónu pod Panským dielom, program bude naozaj bohatý. Začne sa už o 8:30. Nebudú chýbať atrakcie ako skákacie hrady, hasičské ukážky či vystúpenie parkouristov. Pre deti sú pripravené rôzne zážitkové stanovištia, športové disciplíny, prekážkový beh či tvorivé dielne. Tešiť sa môžete na ukážky hasičkých áut, štvorkoliek a šesťkoliek. Okrem toho vystúpia folklórne súbory,zatancujú vám latino tanečníčky a zaspievajú najmenšie detičky z detského hudobného centra. Nebude chýbať ani tombola o zaujímavé ceny pre deti a ich rodičov. Organizátori mysleli aj na dopravu, a preto bude parkovanie v areáli zadarmo a na miesto akcie bude premávať aj kyvadlová doprava.

Cesta rozprávkovým lesom na Králikoch

SKI areál na Králikoch pripravil pre najmenších cestu rozprávkovým lesom. Podujatie so začiatkom o 9:00 prinesie rozprávkové postavičky, prekvapenia a zábavu.

MDD v Malachove

Občianske združenie Malachovská škola pozýva na MDD v Malachove, ktorý sa uskutoční „NA DIELI“. Od 9:00 bude pripravená cesta rozprávkovým lesom s prekvapeniami na vyznačenej trase. Na deti čakajú športové súťaže a hry a odmenou im bude nielen radosť, ale aj sladká odmena. Pre veľkých hladošov bude pripravený výborný guláš. V Malachove mysleli na všetko, a preto si tu budete môcť opiecť aj špekačky.

Nedeľa 29. mája

Deň detí v Kika Banská Bystrica

Deň detí v Kika sa bude niesť v znamení kúziel. Aktivity sú pre návštevníkov pripravené vo vnútri centra, ale aj na parkovisku od 13:00. Určite neprehliadnete čarovné maľovanie na tvár a tvorivé dielničky pre šikovné detské ručičky. Pre oteckov bude lákadlom klub veteránov z Banskej Bystrice, ktorý privezie svoje najlepšie kúsky. Náladu zaručene vylepší stánok s cukrovou vatou. Deti, ktoré prídu v strašidelným maskách, získajú krásne odmeny a rodičia sa môžu zapojiť do zlosovania o zaujímavé ceny.

Deň detí s RGB Radvaň

Radvaň park tiež myslel na svojich návštevníkov a prichystal program pre rodiny. Od 10:00 budú pripravené predajné stánky, remeselníci a animačný program pre deti. Nebude chýbať nafukovací svet, rôzne súťaže pre najmenších, darčeky a príde aj Majster N.

MDD v Safari Parku

V obľúbenom Safari parku na Lazovnej v Bystrici si deti prídu na svoje. Program začne už od 9:30. Maskoti Mimoň a Safi privedú aj svojho kamaráta Majstra N, ktorý si prichystal zaujímavé predstavenie. Animátori pre vás pripravili balónové kreácie, tvorivé dielne, hry a súťaže. Deti sa budú môcť vyšantiť na Mimoň Bananaaa párty a bude pripravené aj niečo chutné pod zub pre malých aj veľkých.

Piatok 3. júna

Medzinárodný deň detí v Banskej Bystrici

Ani mesto Banská Bystrica nezabudlo na deti a pripravilo v Parku pod pamätníkom SNP pestrý program so začiatkom od 15:00. Bohatá nádielka atrakcií od sokoliarov, cez Klauniádu, až po bezplatný vláčik Pretórium, poteší nielen najmenších. Hlavným bodom programu bude známa slovenská speváčka Celeste Buckingham, ktorá zažiarila aj v rozprávke Láska na vlásku. Čerešničkou na narodeninovej torte detí bude denný ohňostroj.

Sobota 4. júna a nedeľa 5. júna

Víkend detí v bystrickej Europe

Prvý júnový víkend bude v bystrickej Europe patriť deťom. Zažite čarovný víkend s Mirom Jarošom, kúzelníkom, či divadielkom a súťažte o rozprávkové ceny. V sobotu môžete zažiť Dobšinského rozprávkový svet a divadielko. Nedeľa bude patriť kúzelníkovi Wolfovi a Mirovi Jarošovi, ktorý zaspieva pre všetky (ne)poslušné detičky. Divadielko ZkuFraVon prinesie svoje tvorivé kufre plné nápadov a prezlečie rozprávku do nových šiat. Sobotný program bude prebiehať od 12:00 do 19:00. Nedeľný sa začne o 14:00 a končiť by mal o 17:00.

Prechod rozprávkových lesom

Občianska rada a Klub seniorov v Kremničke pozývajú na akciu Prechod rozprávkovým lesom, ktorá sa uskutoční v sobotu 4. júna. Podujatie začína o 8:00 pred Materskou školou v Kremničke. Pre detičky bude pripravené posedenie s občerstvením ako aj sprievodné akcie.

Čítajte tiež:

Obľúbené Kino v bazéne je späť: Ako otvorí štvrtý ročník sledovania filmov pod holým nebom?

Čo prinesie posledný májový týždeň? Bystričania, máme pre vás rovnú desiatku tipov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM