Ivana Kováčiková Rôzne

Najočakávanejšie podujatie pre deti sa blíži. Hurá MDD prinesie aj letecké prekvapenie!

Máte doma malé ratolesti? Pri Banskej Bystrici sa chystá akcia, ktorá rozžiari detské oči. Nebudú chýbať atrakcie ako skákacie hrady, hasičské ukážky či vystúpenie parkouristov. Prinášame vám podrobný program!

Ilustračný obrázok k článku Najočakávanejšie podujatie pre deti sa blíži. Hurá MDD prinesie aj letecké prekvapenie!
Zdroj: BCF

Hurá MDD je z pohľadu rozsahu a návštevnosti považované za najväčšie podujatie v Banskobystrickom kraji, venované deťom. Podujatie je pokračovaním obľúbenej akcie Hurá prázdniny, ktorá sa konala predchádzajúce štyri roky pod Pamätníkom SNP v Bystrici. Uskutoční sa v sobotu 28. mája v Selciach Čachove a na Fuggerovom dvore. Na organizácii sa podieľalo 10 obcí Mirkroregiónu pod Panským dielom – Selce, Nemce, Špania Dolina, Donovaly, Slovenská Ľupča, Baláže, Kynceľová, Podkonice, Priechod a Lučatín.

Rozprávkové postavičky

Cestu rozprávkovým lesom si detičky, ale i rodičia prejdú za symbolické štartovné jedno euro na osobu. Vstup do lesa bude každých 15 minút vo vymedzenom čase od 8:30 do 11:30 hod. Na deti budú čakať aj rozprávkové postavičky, ktoré pricestovali až z Bojnického zámku.

Od 9-tej hodiny si deti budú môcť vychutnať zábavný park so skákacími hradmi a šúchačkami zadarmo. Pre deti sú pripravené rôzne zážitkové stanovištia,špor­tové disciplíny ako cornhole, discgolf, prekážkový beh či tvorivé dielne. Okrem toho si budú môcť vyskúšať svoje lezecké schopnosti. O tom, ako správne recyklovať odpad sa dozvedia na stanovišti Enviro future. Na stanovišti hasičov si deti vyskúšajú triafanie hadicou s vodou na terč. Tešiť sa môžete na ukážky hasičkých áut, štvorkoliek a šesťkoliek.

V dopoludňajších hodinách prebehnú dynamické ukážky zložiek policajného zboru a kukláčov. Nebudú chýbať ani policajné autá, motocykle a ich výzbroj. Popoludní sa budú môcť deti vyblázniť v hasičskej pene a zažiť skutočný zoskok parašutistov. Na ďalších stanovištiach si môžu zahrať na hudobných nástrojoch, zatĺkať klince do dreva alebo ozdobiť rozprávkový domček. Aj tento rok malých návštevníkov poteší vozenie na mega traktoroch a zásahovom vozidle BCF.

Tanečníci aj parkouristi

Predstavia sa detské folklórne súbory Matičiarik z Banskej Bystrice, Vánok zo Seliec a Drienka zo Slovenskej Ľupče. Oživením bude aj latino predstavenie šikovných tanečníčok. Detské hudobné centrum predvedie hudobné vystúpenie s pesničkami v podaní najmenších detí a ich mamičiek. Svoje akrobatické kúsky ukážu parkouristi zo Slovak Freerun Family. Prekvapením bude aj Kubíkov song, do ktorého sa deti budú môcť zapojiť. Tohtoročným veľkým lákadlom bude tanečno – divadelné vystúpenie Smejka a Tanculienky zo začiatkom o 14:00.

Všetci, ktorí absolvujú stanovištia a rozprávkový les, budú odmenení krásnymi cenami a budú sa môcť zapojiť do tomboly o zaujímavé ceny. Ceny sú naozaj lákavé a budú medzi nimi napr. pobyt v detskom letnom tábore, wellness vstupy, lístky na letecké dni SIAF 2016 a veľa krásnych darčekov. Bez pamätnej medaile neodíde žiadne dieťa. Celým podujatím bude sprevádzať moderátorka Marianna Kovačechová.

Organizátorka Erika Karová uviedla, že parkovanie v areáli bude zadarmo. Tiež je zabezpečená bezplatná kyvadlová doprava do Seliec Čachova a späť. Vyrážať bude od VÚB na Námestí Slobody od 8:00 do 16:00, vždy v hodinových intervaloch.

Čítajte tiež:

V Brusne sa bude pripravovať vychýrená pochúťka. Lákadlami folklóristi aj Desmod!

Remeselný jarmok, starobylá kuchyňa aj mini železnička. Veľké stretnutie baníkov v Ľubietovej!

FOTO: Deň detí chystá viaceré prekvapenia.
5
Galéria
Zdroj: BCF
Zdroj: BCF
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM