Jakub Forgács Kultúra Správy

Na čo sa tešiť v Bystrici a okolí? Ponuka najatraktívnejších akcií, ktoré prinesie týždeň

Aj v druhej polovoci augusta sa v našom meste budú konať podujatia, ktoré by vás mohli zaujať. Vybrali sme hneď niekoľko z nich, tu je ich prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa tešiť v Bystrici a okolí? Ponuka najatraktívnejších akcií, ktoré prinesie týždeň
44
Galéria

RABAKA

21. augusta o 21:00, Amfiteáter

Ide o film podľa námetu Borisa Filana nakrútený režisérom Dušanom Rapošom, ktorý čerpá motívy z hudobného zákulisia skupiny Elán. Hudobný film zobrazuje príbeh o skupine Rabaka, ktorá sa po svojom rozpade rozhodne, že sa opäť vráti na koncertné pódiá.

ODIVO: DIVOČINY

23. augusta o 17:00, Stredoslovenská galéria

Čarovná rozprávka bez slov a so živou hudbou (vibrafón, bicie, bongo, gitara) bude o obyčajnom Maxovi s neobyčajnou fantáziou. Rozprávka nielen pre deti (ideálne od 5 rokov) od divadelného zoskupenia Odivo získala Cenu za bábky zvierat na medzinárodnom festivale Mateřinka v Liberci.

5. ROČNÍK BUBBLE DAY

24. augusta o 16:30, Komunitné centrum Havranské

Ani tento rok nebude chýbať Banská Bystrica medzi mestami, ktoré sa na Slovensku a vo svete zapoja do tematickej kampane s pekným posolstvom šírenia radosti medzi ľuďmi, Bubble day 2018. V našom meste sa budú fúkať tisícky bubliniek.

BROHUG

24. augusta o 21:00, Ministry of Fun

Švédske zoskupenie DJov Brohug (Christopher Lunde, John Dahlbäck a Niklas Lunde) mieri do Bystrice. V piatok to roztočia s podporou známych mien DJ Dave, Emty, Mustee a Anndy.

TUNING NIE JE ZLOČIN

24. augusta o 21:00, Parkovisko RGB Radvaň

Ani tento rok si nenechaj ujsť nočné stretnutie všetkých nadšencov áut! Tešiť sa môžete na street party, burnout, hostesky, fan shop, V.I.P. zónu, Live DJ Roxor, Kelso a Alibi.

STARÉ HORY V ZRKADLE ČASU

25. augusta o 9:30, Staré Hory

Pri príležitosti osláv SNP a tradičného stretnutia rodákov zo Starých Hôr a okolitých baníckych a uhliarskych osád sa v sobotu môžete tešiť na jedinečné podujatie Staré Hory v zrkadle času. Pre návštevníkov je pripravený bohatý program plný lákadiel.

DEŇ OBCE MALACHOV

25. augusta o 11:00, športový areál Viliama Lustiga

Tešiť sa môžete na súťaž vo varení gulášu, ale aj na predajné stánky, prezentáciu histórie obce, líčenie kozmetikou a tombolu. Pripravený je aj program na pódiu

HASIČSKÁ SÚŤAŽ O POHÁR STAROSTU OBCE

25. augusta o 13:00, futbalové ihrisko

Sily si zmeria približne 30 tímov (210 súťažiacich), prevažne so stredného a východného Slovenska v 3 kategóriách: muži, ženy a muži nad 35 rokov. Medzi súťažnými tímami nebude chýbať ani slovenská elita DHZ Podvysoká.

SÍDLISKOVÉ VEČERNÍČKY

25. augusta o 17:00, pri ZŠ na Spojovej ulici

Malí Bystričania sa majú v závere augusta tiež na čo tešiť. Divadlo hudby Košice im priamo na sídlisku Fončorda zahrá predstavenie O hlúpej žene.

NIGHTLIFE

25. augusta o 21:00, Ministry of Fun

Ak máte radi hudbu a zábavu, nenechajte si ujsť Nightlife. Tentokrát to v Ministry roztočia DJi Luis de Mark a DJ Spin.

BURNING GARDEN

26. augusta o 16:00, Záhrada Chavivy Reik

V areáli Múzea SNP sa chystá atraktívne podujatie pre milovníkov hudby. Tešiť sa môžu na medzinárodný festival šansónu 2018.

JÁN AMBRÓZ

26. augusta o 18:00, Robotnícky dom

Slávnostný koncert Jána Ambróza, pri príležitosti životného jubilea 70 rokov. Na pódiu sa predstavia aj atraktívni hostia.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne zábery Bystrice od fotografa Gabriela Antala!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Dychberúce zábery Bystrice od Gabriela Antala
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM