Kultúra

August na bystrickom amfiteátri? Filmové NOVINKY aj Old Shatterhand v unikátnom formáte

Radi pozeráte filmy pod holým nebom? Na bystrickom amfiteátri si počas augusta rozhodne prídete na svoje. Na toto všetko sa môžete tešiť!

Ilustračný obrázok k článku August na bystrickom amfiteátri? Filmové NOVINKY aj Old Shatterhand v unikátnom formáte
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský

Prázdninové premietanie na Amfiteátri pokračuje aj v auguste, a to so skorším začiatkom, už o 21:00. Návštevníkov čakajú filmové novinky ako Červená volavka či Stratili sme Stalina, ale i klasiky, z ktorých najväčším lákadlom je Old Shatterhand premietaný z posledného zachovalého 70 mm filmu na najväčšie plátno pod holým nebom v Európe s rozmermi až 15 × 32 m.

Prvé augustové premietanie 7. augusta vtiahlo divákov do zákerných hier tajných služieb vďaka skvelému filmu Červená volavka. 14. augusta sa môžete tešiť na ostrú satiru, ktorá v európskej produkcii vznikla k 65. výročiu smrti sovietskeho štátnika a ktorá bola dokonca v niektorých ruských krajinách zakázaná. Ide o Čiernu komédiu Stratili sme Stalina.

Ďalší film plný hudby čaká návštevníkov 21. augusta. Ide o film podľa námetu Borisa Filana nakrútený režisérom Dušanom Rapošom, ktorý čerpá motívy z hudobného zákulisia skupiny Elán. Hudobný film zobrazuje príbeh o skupine Rabaka, ktorá sa po svojom rozpade rozhodne, že sa opäť vráti na koncertné pódiá.

Záver filmovej sezóny v piatok 24.augusta uzavrie, tak ako každý rok od znovuzrodenia Amfiteátra v Banskej Bystrici, Vinnetouská klasika. Keďže táto sezóna je už štvrtá, premietať sa bude film Old Shatterhand, a to v unikátnom a celoeurópsky jedinečnom formáte.

V OBRAZOCH: Letné kino na bystrickom amfiteátri
3
Galéria
Foto: Martin Dubovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM