Jakub Forgács Správy

Tisíce bublín nad mestom aj súťaž o naj bublaninu. Krásne, čo sa chystá v Bystrici

Pripravte si bublifuky, na bystrickom sídlisku Fončorda sa budú fúkať bubliny vo veľkom. Tešiť sa môžete aj na vystúpenia a sladké dobroty.

Ilustračný obrázok k článku Tisíce bublín nad mestom aj súťaž o naj bublaninu. Krásne, čo sa chystá v Bystrici
50
Galéria
Foto: Magdaléna a Daniel Bernátovci

Krásna akcia opäť spojí Bystričanov. Už po piatykrát sa v našom meste uskutoční obľúbené podujatie Bubble Day (Deň bublín). Konať sa bude v piatok 24. augusta od 15:00 v komunitnej záhrade Komunitného centra (KC) Fončorda, ktorá sa vďaka desiatkam šikovných dobrovoľníkov premení na veľkú bublinkovú oázu rodinnej pohody.

„Minulý rok bola sprievodným podujatím sídlisková latino- párty. Tento ročník je inovatívny v tom, že sa popri bublinkovaní opäť trochu "skľudníme“, poskytneme deťom i dospelým viac pokoja a pohody na bublinové tvorivé dielne. Navštívia nás aj deti z detských domovov a ich predstavenie „Nežijeme v bubline“ bude tiež súčasťou programu," uviedla Silvia Žabková, koordinátorka Bubble day v Banskej Bystrici.

Návštevníci si budú môcť vyrobiť originálne bublifuky a antistresové bubliny, v bubli laboratóriu čarovať s bubli slizom. Trpezlivosť si otestujú pri fúkaní maxi bublín. V rámci programu sa predstavia aj parkouristi z akrobatickej skupiny Slovak Freerun Family, ktorí budú preskakovať nielen prekážky, ale aj bubliny. O náladu sa postará aj talentovaný bystrický spevák Matej Bartko a nezabudlo sa ani na najmenších, novinkou bude bubble zóna pre batoľatá.

S názvom Bubble Day bude korešpondovať aj občerstvenie. Tematicky v tomto ročníku organizátori zvolili chutný a na Slovensku obľúbený ovocný jednoduchý koláč, bublaninu. Prispieť na komunitný stôl a pohostiť iných môže každý. Súťažiť sa bude aj o najchutnejšiu bublaninu a titul Majster Bubblaninka.

Keďže darovanie šťastia a radosti Bubble day by sa nemalo pripisovať iba jednému dňu, tento rok organizátori pre toto celoslovenské podujatie vyhlásili nie deň, ale týždeň Bubble day, aby poukázali na jedinečnosť okamihu, ktorý máme možnosť zdieľať ktorýkoľvek deň v roku. Bublinové podujatie sa okrem Bystrice uskutoční od 20. do 26. augusta 2018 vo viacerých mestách po Slovensku. Bublinkový program v každom z nich bude jedinečný,

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z minulých ročníkov podujatia Bubble Day!

V OBRAZOCH: Nad bystrické sídlisko sa vzniesli tisícky bublín
50
Galéria
Foto: Magdaléna a Daniel Bernátovci
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM