Jakub Forgács Iné športy

Medailový úspech bystrického džudistu. Na Európskom pohári sa prebojoval do finále

Postupom do finále si mladý talent spod Urpína posunul svoje najlepšie umiestnenie v doterajšej kariére. Nakoniec sa tešil zo striebra.

Ilustračný obrázok k článku Medailový úspech bystrického džudistu. Na Európskom pohári sa prebojoval do finále
4
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB

2.Dorastenecký reprezentant v džude a odchovanec Banskobystrickej Dukly Benjamín Maťašeje si opäť posunul svoje výsledkové maximum. Po marcovom bronze z Európskeho pohára dorastencov v ruskej Tule vydoloval tento víkend v rumunskej Cluj-Napoce ešte lesklejší kov – striebornú medailu za 2.miesto vo váhovej kategórii do 90 kilogramov. Informoval o tom tréner Branislav Slaný.

„V tejto kategórii turnajový pavúk zviedol dokopy 32 mladých džudistov z 15 krajín, a tak na postup do finále boli potrebné štyri víťazné zápasy. Beny postupne zdolal Moldavca BURAGU pred časovým limitom a BASANETSA z Ukrajiny, na ktorého naopak potreboval aj čas v predĺžení, až kým sa časomiera nezastavila na siedmej minúte a dvadsiatej sekunde. Potom nasledoval rýchly zápas o víťaza skupiny s Maďarom TURANSZKIM a samotné semifinále proti jeho reprezentačnému kolegovi od našich južných susedov IJJASOVI,“ povedal Slaný.

Ako ďalej uviedol, postupom do finále si talent spod Urpína posunul svoje najlepšie umiestnenie v doterajšej kariére a domáce obecenstvo v prekrásnej športovej hale Cluj-Napoca čakalo na strhujúce finále banskobystrického džudistu proti domácemu miláčikovi publika a viac násobnému víťazovi Európskych dorasteneckých pohárov CRETOVI.

„Beny sa nezaľakol zvučného mena a od začiatku sa pustil s nasadením do svojho súpera. Zviedol s domácim šampiónom vyrovnanú prvú polovicu zápasu a nedal domácemu publiku možnosť na radosť. Až po jeho nahromadených troch chybách, ktoré boli právom potrestané a v zmysle pravidiel džuda znamenali jeho prehru v stretnutí hansoku-make. Zostal teda jediným, ktorého svetová trojka – Rumun Cret nedokázal na turnaji poraziť prevedenou technikou,“ dodal Slaný so slovami, že na turnaji zaznamenal pekný výsledok aj ďalší Banskobystričan Samuel Ret z ŠKP Banská Bystrica, ktorý v kategórii do 81 kilogramov obsadil piate miesto.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z turnaja!

V OBRAZOCH: Džudista Benjamín Maťašeje so striebrom z Európskeho pohára
4
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM