Jakub Forgács Iné športy

Skvelé výkony plavcov UMB. Získali 9 medailí, väčšinu vybojovala talentovaná Ema

Vo wellness komplexe v Uherskom Brode sa v 25-metrovom bazéne predstavilo aj 13 pretekárov z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica. Dosiahli nemalé úspechy.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé výkony plavcov UMB. Získali 9 medailí, väčšinu vybojovala talentovaná Ema
8
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB

České mesto Uherský Brod bolo hostiteľom 239 pretekárov zo 14 plaveckých klubov z Čiech a Slovenska na v poradí už 54. ročníku medzinárodných pretekoch „ Pohár Javořiny“. Vo wellness komplexe sa v 25-metrovom bazéne predstavilo aj 13 pretekárov z Plaveckého oddielu UMB Banská Bystrica. Informoval o tom predseda Plaveckého oddielu UMB Milan Záborský.

Súťažilo sa troch vekových kategóriách. Mládežnícke banskobystrické plávanie znovu zanechalo v zahraničí veľmi dobrý dojem, čo mladí plavci potvrdili ziskom piatich zlatých, jednej striebornej a troch bronzových medailí ako aj ďalšími veľmi dobrými umiestneniami. „V celkom hodnotení klubov obsadili plavci z UMB Banská Bystrica pekné 3. miesto. Za UMB bodovali Tomáš Tišliar, Branislav Vavrica, Matúš Mesároš, Lucia Hovorková, Lenka Kováčiková a Ema Malíková,“ povedal ďalej.

Progresom výkonnosti príjemne prekvapila Ema Malíková v najmladšej štartujúcej vekovej kategórii 10. ročných a mladších. Zlepšeniami svojich najlepších osobných výkonov nenašla ani raz svoju premožiteľku a vyplávala si päť zlatých medailí (postupne v disciplínach 50 m voľný spôsob, 50 m prsia, 50 m motýlik, 50 m znak a 100 m polohové preteky). Klára Stebilová (najlepšie 10. miesto na 50 m voľný spôsob) ako aj Liliana Jankovičová (najlepšie 12. miesto na 50 m voľný spôsob) si v tejto vekovej kategórii taktiež zlepšovali svoje osobné maximá.

V kategórií 11. – 12. ročných si najlepšie počínala Lenka Kováčiková, ktorá obsadila 5. miesto na 100 m voľný spôsob a dve 7. miesta. Osobnými zlepšeniami sa prezentovali Peter Parížek (najlepšie 7. miesto na 100 m prsia), Martin Halaj (najlepšie 10. miesto na 100 m motýlik), Viktor Lapin (najlepšie 11. miesto na 100 m prsia). Najväčšie zlepšenia osobných výkonov však zaznamenala Gabriela Nárožná (najlepšie 2 razy 12. miesto).

V kategórii 13. a 14. ročných žiakov sa dva razy na bronzový stupienok postavil Tomáš Tišliar v disciplínach 100 m znak a 100 m voľný spôsob v najlepších osobných výkonoch. V disciplíne 100 m motýlik skončil hneď za stupňami víťazov na nepopulárnom 4. mieste. V tejto vekovej kategórii Lucia Hovorková (v disciplíne 100 m motýlik) a Nina Znášiková (v disciplíne 100 m znak) obsadili 7. miesta. Matúš Mesároš ako aj Branislav Vavrica sa taktiež umiestňovali v prvej desiate v zlepšení svojich najlepších osobných výkonov.

Strieborné medaily si vyplávala štafeta chlapcov na 4 × 50 m polohové preteky v zložení Matúš Mesároš, Branislav Vavrica, Tomáš Tišliar a Viktor Lapin. Aj štafeta dievčat (Nina Znášiková, Lenka Kováčiková, Lucia Hovorková, Ema Malíková) v rovnakej disciplíne sa postavila na stupne víťazov, keď skončila na bronzovom stupienku.

Pozrite si v priloženej fotogalérii zábery z pretekov!

V OBRAZOCH: 9 medailí pre plavcov UMB z Čiech
8
Galéria
Zdroj: Plavecký oddiel UMB
Zdroj: Plavecký oddiel UMB
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM