Iné športy

Ďalší medailový úspech bystrických džudistov. Benjamín zabodoval na Európskom pohári

Benjamín Maťašeje päťkrát nastúpil na horúce ruské tatami, z toho štyrikrát úspešne a vydoloval cenný bronz. Mladý Bystričan musel na ceste za úspechom zdolať plejádu domácich džudistov.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší medailový úspech bystrických džudistov. Benjamín zabodoval na Európskom pohári
3
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB

Ubehlo len sedem dní, ako bystrický džudista Marius Fízeľ vybojoval na Európskom pohári juniorov v Aténach zlato, a zbierka mládežníkov z ŠK Dukla v bielych kimonách sa rozrástla v nedeľu o ďalšiu cennú európsku medailu – bronz Benjamína Maťašejeho, tentoraz z Európskeho pohára dorastencov v ruskej Tule. Informoval o tom tréner Branislav Slaný.

Benjamín Maťašeje (do 90kg) tento víkend päťkrát nastúpil na horúce ruské tatami, z toho štyrikrát úspešne a vydoloval cenný bronz. Mladý Bystričan musel na ceste za úspechom zdolať plejádu domácich džudistov.

„V prvom kole začínal s Lebedevom a zápas sa pretiahol až do golden score (predĺženia), kde už mal Beny navrch. V druhom kole si potvrdil, že na Guseinova – neskoršieho víťaza tejto kategórie, to stále nevie. Ani do tretice nedokázal na tohto dlháňa nájsť recept. V opravách už pokračoval vo víťaznom ťažení a Zhilina zdolal hodom koučimaki komi na wazari. V súboji o víťaza repasáže prišiel psychický oddych v podobe Moldavca Ermurachiho. Ale len psychický, pretože fyzicky to bol náročný v súboj v trvaní sedem minút. Beny sa už rozbiehal ako valec v golden score dotlačil Moldavca do pasivity vo forme tretieho napomínania a zvíťazil na hansokumake. Na tejto vlne nastúpil aj v súboji o bronz, kde proti tretiemu z EP vo Fuengirole Stepanovovi zápas takticky kontroloval, na čo 22 sekúnd pred koncom pridal čerešničku na torte – prilepil súpera jednostranným úchopom k sebe a vydreným osoto-otoši ho priklincoval k tatami,“ opísal priebeh zápasov Slaný.

„Bronzová medaila je jednou z podmienok nominácie na Majstrovstvá Európy vo Varšave a účasti na mládežníckych európskych olympijských hrách v azerbajdžanskom Baku. V hre je ale aj nominácia najvyššia – možnosť zabojovať na septembrových Majstrovstvách sveta dorastencov v Alma-Ate,“ dodal Slaný s tým, že to je aj najvyššia méta mladého džudistu spod Urpína na tento rok – siahnuť si na kazašské tatami a nevrátiť sa na prázdno.

V OBRAZOCH: Bronz Benjamína Maťašejeho, z Európskeho pohára dorastencov
3
Galéria
Zdroj: JUDO Klub Dukla BB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM