Jakub Forgács Komunálne voľby

Letný PRIESKUM potvrdených kandidátov: Má Bystricu viesť Nosko alebo Javorčíková?

Leto je už vo svojej druhej polovici a kandidátov na post primátora pribúda. Pod Urpínom však chcú o toto miesto zabojovať zatiaľ len dve mená.

Ilustračný obrázok k článku Letný PRIESKUM potvrdených kandidátov: Má Bystricu viesť Nosko alebo Javorčíková?
3
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Začiatkom augusta má Banská Bystrica iba dvoch oficiálnych kandidátov na primátora do jesenných komunálnych volieb. Komu by ste dali svoj hlas vy?

Prvá primátorská kandidatúra pre mesto Banská Bystrica v komunálnych voľbách 2022 bola známa ešte 1. decembra 2021. Svoj záujem o primátorské kreslo prostredníctvom videa oznámila projektová manažérka a vyštudovaná politologička Diana Javorčíková. O hlasy občanov mesta sa chce uchádzať ako nezávislá. Podporu má ale od strán SaS, Progresívne Slovensko, Demokratické Slovensko, ODS – Občianski demokrati Slovenska, SPOLU — občianska demokracia a od klubu nezávislých mestských poslancov – Banskobystrická alternatíva.

Súčasný primátor Ján Nosko svoju opätovnú kandidatúru ohlásil až 12. júla 2022. Do volieb pôjde ako nezávislý kandidát. Primátorom Banskej Bystrice je od roku 2014 a o v poradí tretí mandát sa chce uchádzať spoločne so širokým tímom ľudí.

V našej letnej ankete ste sa mohli vyjadriť, komu z tejto dvojice by ste v októbrových komunálnych voľbách dali svoj hlas. Výsledky nájdete TU.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Kandidáti na primátora Banskej Bystrice
3
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM