Aktualizované Jakub Forgács Komunálne voľby

Prvý kandidát je TU: O primátorské kreslo zabojuje známa Bystričanka, FOTO

V roku 2022 nás čakajú komunálne voľby. Bystrica už spoznala prvú kandidátku na post primátora.

Ilustračný obrázok k článku Prvý kandidát je TU: O primátorské kreslo zabojuje známa Bystričanka, FOTO
10
Galéria
Zdroj: archív Diany Javorčíkovej

Prvá primátorská kandidatúra pre mesto Banská Bystrica v komunálnych voľbách 2022 je známa. V stredu 1. decembra o desiatej hodine sa konal online tlačový brífing, na ktorom svoj záujem o primátorské kreslo prostredníctvom videa oznámila Diana Javorčíková.

Aktívna Bystričanka

Diana Javorčíková nie je verejnosti neznáme meno. Počas ostatných desiatich rokov sa aktívne zapájala do verejného života, založila a vedie Banskobystrický okrášľovací spolok, s ktorým realizovali množstvo známych dobrovoľníckych projektov. Spolu s inými aktívnymi občanmi roky organizuje charitatívne zbierky pre slabších a znevýhodnených, najmä pre osamelé matky s deťmi, je autorkou niekoľkých projektov pre seniorov, založila Prvý banskobystrický klub petangu, ale mnohí ju možno poznajú aj zo Športiády seniorov, alebo z obľúbeného podujatia Bystrická hodinka.

„Rozhodla som sa kandidovať, pretože napriek intenzívnym snahám o zlepšenie života v našom meste som narazila na limity, ktoré dobrovoľníctvo prináša a rozhodla som sa prijať zodpovednosť, na ktorú nás, aktívnych občanov, roky nabádajú. Úprimne si myslím, že Banská Bystrica má na viac. Vôbec sa nebojím snívať vo veľkom a ukázať Banskobystričanom a Banskobystri­čankám príklady z iných miest, kde samospráva ľuďom život uľahčuje, kde sa vládne otvorene a kde mesto jednoducho funguje. Program bude verejnosti predstavovaný postupne, keďže mám okolo seba tím odborníkov, ktorí v jednotlivých oblastiach roky pracujú a tvoria víziu pre Banskú Bystricu na najbližšie roky. Nesmieme zabúdať, že samospráva má byť otvoreným, starostlivým, fun­gujúcim a živým organizmom. Musí nielen nachádzať, ale aj zavádzať riešenia na klimatickú zmenu, ktorá prichádza,“ zdôvodňuje svoju kandidatúru.

Viac o tom, ako chce financovať svoju kampaň a kto tvorí Javorčíkovej členov tímu, sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Diana Javorčíková - kandidátka na primátorku Banskej Bystrice
10
Galéria
Zdroj: archív Diany Javorčíkovej
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM