Aktualizované Jakub Forgács Komunálne voľby

Nosko prišiel so zásadným rozhodnutím: Chce opäť kandidovať na primátora Bystrice

O post primátora mesta pod Urpínom zabojuje opäť aj súčasný primátor Ján Nosko.

Ilustračný obrázok k článku Nosko prišiel so zásadným rozhodnutím: Chce opäť kandidovať na primátora Bystrice
6
Galéria
Zdroj: Tím Nosko 2022

V utorok predpoludním sa primátor Ján Nosko postavil pred novinárov v Parku pod Pamätníkom SNP, aby oficiálne oznámil, či sa bude opätovne uchádzať o pozíciu primátora Banskej Bystrica.

„Prijal som rozhodnutie, v októbrových komunálnych voľbách sa opätovne uchádzať o pozíciu primátora mesta Banská Bystrica,“ uviedol Nosko.

Ako spomenul, nechce ísť do toho sám. „Chcem ísť do toho s tímom ľudí, ktorí majú skúsenosti, jednak politické, jednak sú to autority vo svojich jednotlivých odboroch, sú všeobecne akceptovaní a s týmito ľuďmi by som rád v ďalšom období posúval naše mesto dopredu. Máme pripravený poctivý plán a naďalej chceme komunikovať s obyvateľmi o všetkých dôležitých rozhodnutiach, ktoré v meste bude potrebné učiniť,“ pokračoval primátor, ktorý spomenul možnosť čerpať z mimorozpočtových zdrojov takmer 50 miliónov eur.

„Medzi hlavné priority nášho ďalšieho programového obdobia, aj politického a volebného obdobia, bude patriť riešenie a regulácia parkovania, budovanie parkovacích domov. Sledujete, že spolu so župou sme prejavili záujem nadobudnúť Dom kultúry do vlastníctva mesta. Podobne, ako po vnútroblokoch Sitnianska a Tulská plánujeme podobné projekty spolu s obyvateľmi vybudovať na ďalších siedmich sídliskách,“ vymenoval Nosko, podľa ktorého majú taktiež ambíciu revitalizovať Park Radvanských a veľkou témou bude aj naďalej Mestský park.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Súčasný primátor Banskej Bystrice Ján Nosko
6
Galéria
Zdroj: Tím Nosko 2022
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM