Jakub Forgács Rôzne

Letné radovánky na bystrickej pláži: Okrem čľapkania sa vo vode láka aj športovými atrakciami

Horúce dni priam lákajú do vody a Bystričanov to stále viac a viac ťahá na plážové kúpalisko. Po ovlažení sa však môžu chvíle na ňom stráviť aj aktívnejšie, ako len slnením sa či plávaním v bazénoch.

Ilustračný obrázok k článku Letné radovánky na bystrickej pláži: Okrem čľapkania sa vo vode láka aj športovými atrakciami
Zdroj: TASR

Návštevníci banskobystrického plážového kúpaliska majú k dispozícii viacero športových atrakcií, na ktorých sa môžu dosýta vyblázniť. Jednou z noviniek na jazere je wakepark, najdlhší svojho druhu na Slovensku. Ak naň však nenaberiete odvahu, v sektore Senior si môžete prenajať vodné bicykle a oddýchnuť si na hladine jazera o ploche 2,5 ha.

Ihriská na plážový volejbal aj minigolf

Pre tých, ktorí radšej športujú mimo vody, sú v areáli pripravené aj ďalšie športoviská. V sektore Junior sú k dispozícii tri ihriská na plážový volejbal, ktorý bude spustený v polovici júna a dve futbalové ihriská s umelým trávnikom, každé v rozmere 42 × 24 m. Stolný tenis je možné si zahrať na dvoch stoloch, jeden sa nachádza v sektore Senior a druhý v sektore Detského zábavného parku, v ktorom sa môžete zabaviť aj na 18-dráhovom minigolfovom ihrisku. Pri severnom vstupe je od 18:00 bowling.

Mimo otváracích hodín plážového kúpaliska (do 9:00 a po 18:30) si môžete obuť korčule alebo bežecké topánky a vyraziť na novučičký 900 metrov dlhý in-line asfaltový okruh. Vychutnať si ho môžete úplne zadarmo. Pri južnom vstupe plážového kúpaliska sa okrem iného nachádza bedmintonová hala s 12 kurtmi. Pre veľký záujem však odporúčajú rezerváciu kurtov vopred.

Na turnajoch aj proti známym športovcom

Športové turnaje si návštevníci užijú počas festivalu Toto je leto v sobotu 27. júna. „Registrácia už prebieha na stránke podujatia. Turnaje budú prebiehať medzi registrovanými, buď priatelia medzi sebou, alebo budú zápasy slovenskí športovci vs. ľudia,“ uviedlo plážové kúpalisko.

  • WAKECUP – V rámci festivalu budete mať vyhradené dve hodiny wakeboardingu zdarma a nebude chýbať ani exhibícia majstra sveta – Miroslava Hríbika. .
  • AQUA FUN PARK – PREKÁŽKOVÝ BEH – Nová atrakcia na plážovom kúpalisku. Tí ktorí v Chorvátsku nechali svoje deti preliezať na nafukovacích prekážkových dráhach, špeciálne upravených tak, aby sa deti nikdy nenudili, vedia čo ich čaká. S tým rozdielom, že teraz deťom bude bežať čas.
  • FUTBALLOVÉ ZÁPASY – Exhibičné zápasy známych osobností, ale aj priateľské zápasy návštevníkov. Zápasy budú dostupné aj skupinám priateľov a tímom, ktorí sa budú môcť do súťaže prihlásiť prostredníctvom online formuláru. Potvrdených je už päť Slovanistov, tréner Slovanu a Marek Hamšík.
  • MARATÓN S KUZMINOVOU A SAJFOM – Exkluzívne otvorenie novej IN-LINE dráhy, ktorá bude slúžiť milovníkom behu, korčuľovania a bicyklovania, bude slávnostne krstiť naša slovenská jednotka Anastasia Kuzminová.
  • SPEEDMINTON – Tento šport je veľmi atraktívny vďaka jednoduchým pravidlám a to pre aktívnych športovcov ako aj pre laickú verejnosť. Každý, kto vie držať raketu, môže hrať speedminton. Táto hra nemá hranice či už hráte na turnaji alebo pre zábavu.
  • STAVEBNICE Z PIESKU – Zábava pre veľkych aj malých. Stavebnice budú hodnotené porotou a tie najkrajšie odmenené hodnotnými cenami.

Čítajte tiež:

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Bystrici a okolí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM