Jakub Forgács Rôzne

Korčuliarska dráha, ďalší detský bazén aj nové lehátka... Areál bystrického kúpaliska prešiel veľkými zmenami

Ak sa už ani vy neviete dočkať kúpacej sezóny, máme pre vás dobré správy. Banskobystrické plážové kúpalisko tento rok prichádza s viacerými novinkami. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Korčuliarska dráha, ďalší detský bazén aj nové lehátka... Areál bystrického kúpaliska prešiel veľkými zmenami
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Už 1. júna sa budete môcť opäť vyblázniť na banskobystrickom plážovom kúpalisku. K dispozícii pritom nebudete mať iba nové atrakcie na jazere. Pozreli sme sa na to, čo všetko sa od minulého roka zmenilo.

„Novinkou, ktorá je na pláži, je asfaltová dráha, okruh v dĺžke 800 metrov, ktorý bude využívaný iba mimo otváracích hodín kúpaliska (9:00 – 19:00) na športové využitie, pre ľudí, ktorí sú vyznávačmi kolieskového korčuľovania, napríklad biatlonisti majú záujem, využívať to na letnú prípravu,“ povedal pre Bystrica 24, konateľ spoločnosti Aqualand Slovakia, ktorý vysvetlil, že nová dráha vznikla obnovou existujúcich obslužných komunikácií, ktoré preliali novým asfaltom.

„Zatiaľ sa stretávame s tým, že verejnosť to veľmi privítala, pretože v Banskej Bystrici chýba priestor, kde by ste mohli chodiť na kolieskové korčule,“ pokračoval Sninský so slovami, že do konca augusta by mala byť bez spoplatnenia. Ako dodal, potom sa uvidí, ale pravdepodobne od septembra bude sprístupnená za symbolický poplatok, aby vytvárali fond na prípadné opravy a vylepšovanie do budúcna.

Podľa konateľa je výsledkom in-line-ovej dráhy aj to, že rozšírili priestor na oddych v seniorskom sektore pri minerálnom 50-metrovom bazéne, kde sa zmestia už dva rady lehátok. „V sektore, kde sú vyhrievané detské bazény, pribudne ďalší bazén, dojazdový, s atraktívnymi nafukovacími šmýkačkami s morskými motívmi. Jedna bude mať na vrchu žraloka, druhá chobotnicu, ďalšia delfína…,“ povedal s tým, že čakajú, že šmýkačky budú dodané koncom júna, kedy aj pripravujú slávnostné otvorenie, dvojdňový festival Toto je leto, ktorý sa uskutoční 26. a 27. júna.

„Pribudne aj jeden bufet v zóne, kde bude Aqua Fun Park a wakeboarding. Tam očakávame, že vyrastie aj terasa a ľudia sa z nej budú pozerať na niečo, čo je pre nich atraktívne, rodičia na deti,“ povedal Sninský, ktorý dodal, že okrem toho pribudnú nové lehátka, slnečníky, v časti senior opravili staré lehátka a zrekonštruovali tiež preliezky na ihrisku pri minigolfe v južnej časti.

Pozrite si aktuálne zábery z banskobystrického plážového kúpaliska v našej foto a videogalérií!

Čítajte tiež:

Ako to toto leto vyzerá s cenami na plážovom? Kúpalisko o otázke, ktorá zaujíma každého

Bystrické kúpalisko čoskoro otvoria: Pozrite si jeho novinky v OBRAZOCH
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Bystrické kúpalisko čoskoro otvoria: Pozrite si jeho novinky v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM