Jakub Forgács Rôzne

Na plážovom kúpalisku si užijeme novinky: Vieme, aké atrakcie pribudnú na jazere!

Ani vy sa už neviete dočkať, kedy sa počas horúcich dní skočíte vyblázniť a schladiť na kúpalisko? To banskobystrické otvára svoje brány už o niekoľko dní a my sme sa preto boli pozrieť na to, čo všetko je tento rok pre návštevníkov prichystané na jazere.

Ilustračný obrázok k článku Na plážovom kúpalisku si užijeme novinky: Vieme, aké atrakcie pribudnú na jazere!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna na banskobystrickom plážovom kúpalisku sa začína, tak ako každý rok, 1. júna a sú už známe aj predpokladané ceny vstupného. Na návštevníkov však čakajú aj viaceré novinky a hneď niekoľkých sa dočkajú na jazere.

Prioritou kúpanie sa v jazere

„Čo sa týka základnej filozofie na tento rok, snažíme sa, aby bola čistá voda, čistý areál a zamerali sme sa hlavne na to, aby sme čo najoptimálnejšie riešili vpúšťanie vody do jazera, aby sme zabránili pri zlom počasí, pri búrkach, aby tam netiekla znečistená voda,“ povedal pre Bystrica 24 konateľ spoločnosti Aqualand Slovakia Juraj Sninský.

„Urobili sme určité opatrenia na vpustnom objekte a na sedimentačnej nádrži, kde sa tá voda prečisťuje, aby do jazera išla čo najčistejšia,“ pokračoval Sninský so slovami, že chcú v jazere na takej úrovni, aby sa tam znova dalo kúpať a toto je priorita číslo jedna. Doteraz totiž platil v jazere zákaz plávania. Jazero tiež dookola upravili špeciálnymi ekologickými bazénovými farbami.

Wakeboardisti okysličia vodu

„S tým vlastne súvisí ďalšia vec, po konzultácii s odborníkmi na kvalitu vody sme vyšli v ústrety investorovi, ktorý mal záujem, zatraktívniť kúpalisko atrakciou, ktorá sa nazýva wakeboarding ,“ spomenul so slovami, že ich musel presvedčiť o tom, že na návštevníkov nebude rušivo pôsobiť motor, ktorý ťahá lano.

To si bol na vlastnej koži overiť vo wakeparku v Liptovskom Mikuláši, a tak sa dohodli na montáži prenosného demontovateľného zariadenia, ktoré ide po dĺžke jazera v jeho strede, asi 200 metrov. Stĺpy s vlekom sú už podľa slov konateľa hotové, ale ešte tam chýbajú štyri prekážky, ktoré sú ešte vo výrobe a budú inštalované niekedy v období 9. – 10. júna.

„Wakeboardingu by nemalo nič brániť v tom, aby bol v prevádzke už od konca apríla do začiatku októbra, lebo tam sa ľudia môžu lyžovať v neoprénoch. Tam je to závislé iba od toho, aby bola voda v jazere. Wakeboardisti tiež pomôžu svojim pohybom viac okysličiť vodu v jazere, a tým pádom by sa nemali riasy rozmnožovať až tak, ako po minulé roky,“ ozrejmil.

Novinkou Aqua Fun Park

Na jazere bude podľa Sninského ešte ďalšia novinka, s ktorou sa ľudia, ktorí chodievajú k moru, určite stretli. „Pôjde o Aqua Fun Park na ploche 800 m2 v južnej časti jazera budú nafukovacie atrakcie ako sú vodné trampolíny, rôzne lezecké steny, šmýkačky a lávky. Nebude chýbať aquazorbing a člny na batérie aj pádlovanie,“ pokračoval Sninský.

Ako spomenul, v severnej časti, pri starej 50-tke, bude bójkami vyčlenený priestor, kde sa budú môcť kúpať ľudia a používať vodné bicykle. „Samozrejme, pokiaľ nám na to Regionálny úrad verejného zdravotníctva dá súhlas,“ dodal Sninský so slovami, že predbežné výsledky nasvedčujú tomu, že je to reálne, ale čakajú ešte na vyhodnotenie odobratých vzoriek vody.

Pozrite si aktuálne zábery z banskobystrického plážového kúpaliska v našej foto a videogalérií!

Bystrické kúpalisko čoskoro otvoria: Pozrite si jeho novinky v OBRAZOCH
14
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Bystrické kúpalisko čoskoro otvoria: Pozrite si jeho novinky v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM