Jakub Forgács Rôzne Správy

Koronavírus: Známi Bystričania idú príkladom: Rúška nosia Tóth aj Nosko, FOTO

V súčasnej situácii je prevencia pred koronavírusom to najlepšie, čo môžeme urobiť. Aj známi ľudia spod Urpína ukázali, že za rúško sa hanbiť netreba.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Známi Bystričania idú príkladom: Rúška nosia Tóth aj Nosko, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Kombo: FB Tóth, Nosko, Koštiaľ

Do výroby ochranných rúšok proti novému koronavírusu sa v posledných dňoch pustili mnohí ľudia. Na viacerých miestach sa k nim totiž nedalo dostať.

Dobrou správou je, že od pondelka rúška vyrába už aj bystrická fabrika SLOVENKA-Silver, ktorá k tomuto kroku pristúpila po víkendovom stretnutí s primátorom Jánom Noskom. Prvé sa už dokonca podarilo rozdistribuovať opusteným seniorom z nášho mesta.

Napriek tomu, že rúška či iná ochrana tváre mnohí označujú za vhodnú prevenciu pred koronavírusom a sú povinné už aj v MHD, mnohí ich stále nenosia. Príkladom im však môžu ísť známe tváre z nášho mesta.

Jedným z prvých, ktorý zverejnil fotku v rúšku na Instagrame, bol aj bystrický viceprimátor Jakub Gajdošík. Pridal aj hashtag #ruskoniejehanba:

Na fotkách v priloženej fotogalérii nájdete v rúšku aj úspešného chodca Mateja Tótha. „Látkové rúško je hand made. Manželka ušila asi 20 rúšok pre nás aj rodinu,“ pochválil svoju ženu Tóth.

Okrem neho svoju fotku s rúškom zverejnili aj primátor Ján Nosko, viceprimátor Milan Lichý, mestský poslanec Martin Majling, evanjelický farár Daniel Koštial či koordinátorka občianskej iniciatívy Nie v našom meste Martina Strmeňová.

V OBRAZOCH: Spoznáte známych Bystričanov na fotkách v rúškach?
7
Galéria
Zdroj: Matej Tóth
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM