Jakub Forgács Kultúra

Kam cez týždeň za zábavou? Pozrite si, na aké lákadlá sa môžete tešiť v Bystrici

Druhý júlový týždeň je už tu a tešiť sa počas neho môžeme v Bystrici aj na rôzne podujatia. Vybrali sme z nich niekoľko, ktoré radíme zažiť...

Ilustračný obrázok k článku Kam cez týždeň za zábavou? Pozrite si, na aké lákadlá sa môžete tešiť v Bystrici
44
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

CANNIBAL CORPSE

9. júla, Tartaros Rock Club

Metalisti si v Bystrici prídu na svoje. Do Tartarosu zavítajú Cannibal Corpse (Death Metal Legend) – USA + support – Suburban Terrorist.

PANSLAM.18

9. júla o 20:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Najväčšou tour Slam Poetry v Česko-Slovensku. Množstvo slamerov z troch scén sa v vystrieda v šiestich slovenských a štyroch českých mestách a o víťazovi, každého večera môžete rozhodnúť práve vy. Pred každým vystúpením sa uskutoční workshop, pre tých ktorý túžia vyliezť na pódium a ukázať svetu, čo si o ňom myslia.

KÝM NÁS SVADBA NEROZDELÍ /Le Sens de la fête/

10. júla o 21:30, Amfiteáter

Keď organizujete dokonale premyslenú, luxusnú svadbu na francúzskom zámočku zo 17. storočia, úplne si to hovorí o nejaký prúser. A keď sa má niečo pokaziť, verte tomu, že sa to naozaj pokazí a nezostane len pri tom.

LETNÁ JOGA

11. júla o 18:00, Mestský park

Počas júla každú stredu Mestský park na Tajovského ulici v centre Banskej Bystrice ožíva hodinami letnej jogy. Jej milovníci sa za priaznivého počasia stretávajú pri historickom altánku. Podujatie je bezplatné, stačí si doniesť iba svoju vlastnú podložku a dobrú náladu.

KONCERT SLOVENSKÉHO MLÁDEŽNÍCKEHO ORCHESTRA

11. júla o 18:00, Robotnícky dom

Koncert Slovenského mládežníckeho orchestra. Účinkujúci: Slovenský mládežnícky orchester (SK), Benjamin Bayl – dirigent (AU) a Martin Adámek – klarinet (SK).

1. STRETNUTIE FANÚŠIKOV KRÍŽOVIEK A OSEMSMEROVIEK

12. júla o 10:00, Komunitné centrum Fončorda

Patríte k milovníkom krížoviek či osemsmeroviek? Máme pre vás tip na akciu, kde si rozhodne prídete na svoje.

ARS POETICA NEOSOLIENSIS

12. júla o 15:00, Námestie SNP

Okrem slovenských básnikov z Bratislavy, prijali pozvanie aj poprední básnici z Česka – Prahy. Hudobne letnú atmosféru dotvoria „Rebel´s band Country“ zo Zvolena a výtvarne domáca výtvarníčka.

ARAVA GAL & BAND [IL]

12. júla o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Koncert charizmatickej izraelskej pesničkárky, ktorá zavíta na Slovensko v rámci svojho európskeho turné. Neobíde ani Bystricu.

VÁŽENÝ OBČAN /El ciudadano ilustre/

12. júla o 21:00, Kino v bazéne

Spisovateľovi Danielovi Mantovanimu leží svet pri nohách. Práve získal Nobelovu cenu za literatúru, ale namiesto zadosťučinenia sa dostavila poriadna „depka“. Autor, ktorý si vydobyl takéto uznanie, už dávno nie je provokatérom, ale len usporiadanou položkou v kánone. Daniel sa pred všetkými uzavrie, prestane písať a tvrdohlavo odmieta pozvania na prestížne akcie, rozhovory a stretnutia.

GENOVEVA A PANTOMÍMA

13. júla o 18:00, Cikkerova sieň

Mím Miroslav Kasprzyk uvádza koncert sláčikového kvarteta GenovEva a hosťa zo Švajčiarska Martina Kovaříka. Program: C. Franck: Klavírne kvarteto f mol a ďalšie diela z klenotnice romantickej hudby.

BBCON 2018

13. – 15. júla, Filozofická fakulta

Po dlhých 24 rokoch zažijeme v Bystrici festival fanúšikov sci-fi, fantasy, hororu, filmu, hier a technológií. Zámerom tejto akcie pre širokú verejnosť je predstavenie záujmových činností pre aktívnu i pasívnu zábavu formou besied, workshopov, prednášok, hier, produkcií, výstav, súťaží, predaja a sprievodného programu.

HANDI OPEN 2018

14. júla o 9:00, ŠK Dukla

Jedinečné preteky hendikepovaných športovcov vo vrhačských disciplínach. Zmerajú si sily s diskom, oštepom, guľou, kužeľkami.

JÚLOVÉ POTULKY MESTOM : DOMY NA NÁMESTÍ SNP

15. júla o 17:00, Námestie SNP – pri Mariánskom stĺpe

Srdcom mesta je určite Námestie SNP. Veľké námestie vretenovitého pôdorysu ohraničujú honosné meštianske domy, z ktorých každý má svoj vlastný príbeh. Príďte si ich vypočuť. Ako bonus získate vstup na Hodinovú vežu zdarma.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne zábery Bystrice od fotografa Gabriela Antala!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Dychberúce zábery Bystrice od Gabriela Antala
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM