Jakub Forgács Rôzne Správy

Hľadáte valentínsku romantiku? 7 miest, odkiaľ je najkrajší výhľad na Bystricu, FOTO

Sviatok zamilovaných je predo dvermi. Viete už, ako ho strávite so svojou polovičkou? Ak vás to ťahá do prírody, máme pre vás niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte valentínsku romantiku? 7 miest, odkiaľ je najkrajší výhľad na Bystricu, FOTO
7
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Mnohí ľudia berú partnerov počas sviatku zamilovaných do kina či na romantickú večeru do reštaurácie. Valentín si však môžete spraviť romantickým napríklad aj v okolitej prírode. A kde si romantiku užijete viac, ako pri kochaní sa krásnymi výhľadmi na mesto či okolie z výšky? Vybrali sme preto 7 miest v blízkom okolí Bystrice, kam sa rozhodne oplatí vyraziť.

Vyhliadka na Urpíne (foto č. 1)

Ak sa vám nechce chodiť ďaleko od mesta, od malej železničnej stanice, po Kalvárii či dokonca od železničnej stanice v Radvani, sa môžete vybrať aj na vyhliadku na Urpíne. Je odtiaľ krásny výhľad hlavne na Radvaň a Fončordu, ale uvidíte aj Centrum, Pršiansku Terasu či Sásovú.

Stará kopa (foto č. 2)

Jedným z menej vyhľadávaných miest, no s krásnymi výhľadmi, je aj Stará kopa. Vedie sem turistická značka z Podryby. Celý okruh s návštevou vyhliadky má necelých desať kilometrov, a tak je vhodným na kratší výlet do prírody, ktorý môžete zakončiť posedením v altánku. Kochať sa odtiaľto môžete výhľadmi na Sásovú a nad ňou sa pýšiaci Panský diel, Majer aj okolité dedinky.

Panský diel (foto č. 3)

Ak máte čas na dlhšiu túru alebo nemáte problém, previezť sa aj autom na Šachtičky, za zmienku určite stojí majestátny Panský diel. Tento kopec v Starohorských vrchoch nad Špaňou Dolinou ponúka nádherný výhľad na Zvolenskú kotlinu, Horehronie a obzvlášť na Banskú Bystricu.

Ďalšie štyri tipy na výhľady nájdete na nasledujúcej strane.

V OBRAZOCH: 7 miest, odkiaľ je najkrajší výhľad na Bystricu
7
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM