Jakub Forgács Správy

Hľadali sa riaditelia bystrických nemocníc: Kto zabodoval vo výberových konaniach?

Výsledky výberových konaní na riaditeľov bystrických nemocníc sú už známe. V jednom prípade nemal kandidát konkurenciu.

Ilustračný obrázok k článku Hľadali sa riaditelia bystrických nemocníc: Kto zabodoval vo výberových konaniach?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa – štatutárneho orgánu štátnej príspevkovej organizácie Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica sa uskutočnilo dňa 11. marca 2021 na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky. Ministerstvo o tom informovalo na svojej webovej stránke.

Zabodovala Lapuníková

„Výberového konania sa zúčastnili traja uchádzači, ktorí sa v stanovenom termíne prihlásili do výberového konania a zároveň splnili predpoklady a požiadavky zriaďovateľa,“ uviedlo ministerstvo.

Ako sa píše na webe, záverečné hodnotenie výberového konania sa uskutočnilo dňa 11. marca 2021, v rámci ktorého výberová komisia zhodnotila výsledky uchádzačov výberového konania (projekty stratégie rozvoja organizácie a odpovede uchádzačov na otázky jednotlivých členov výberovej komisie) pridelením bodov na individuálnych hodnotiacich hárkoch a na základe sumárneho súčtu bodov určila výsledok výberového konania nasledovne:

Najviac bodov získala práve Miriam Lapuníková, ktorá viedla nemocnicu aj predošlé roky a bola jej riadením dočasne poverená aj po tom, čo minister Krajčí odvolal vedenie tohto zariadenia.

Uchádzač Projekt Pohovor členov výberovej komisie s uchádzačom Sumárny súčet bodov (min. 120 bodov, max. 200 bodov) Poradie
Ing. Miriam Lapuníková, MBA 119 43 162 1.
Ing. Mgr. Radomír Vereš 117 38 155 2.
MUDr. Juraj Šváč, PhD. 98 38 136 3.

Jediný uchádzač

Dňa 11. marca 2021 sa však na Ministerstve zdravotníctva Slovenskej republiky uskutočnilo aj výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľa – štatutárneho orgánu štátnej príspevkovej organizácie Detská fakultná nemocnica s poliklinikou Banská Bystrica.

Výberového konania sa podľa informácií, ktoré zverejnilo ministerstvo na svojom webe, zúčastnil len jeden uchádzač, ktorý sa v stanovenom termíne prihlásil do výberového konania a zároveň splnil predpoklady a požiadavky zriaďovateľa.

Uchádzač Projekt Pohovor členov výberovej komisie s uchádzačom Sumárny súčet bodov (min. 120 bodov, max. 200 bodov) Poradie
Ing. Juraj Gallo 118 36 154 1.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM