Aktualizované Jakub Forgács Správy

Zmena na čele bystrickej nemocnice: Minister Krajčí odvolal Lapuníkovú

Banskobystrická Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta zmení vedenie. Ministerstvo zdravotníctva chce len jedného šéfa.

Ilustračný obrázok k článku Zmena na čele bystrickej nemocnice: Minister Krajčí odvolal Lapuníkovú
Zdroj: FNsP F. D. Roosevelta

Minister zdravotníctva Marek Krajčí odvolal riaditeľku Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici Miriam Lapuníkovú. Informuje o tom portál tvnoviny.sk

Ako ďalej uvádza portál, Lapuníková už od ministra obdržala dekrét o odvolaní, čo mala podľa tvnoviny.sk priznať na konferencii Vizionári v zdravotníctve 2020.

Aktualizácia 18:40:

V stredu podvečer hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová uviedla, že na čele banskobystrickej fakultnej nemocnice už viac nebude rada riaditeľov, ktorú zrušili, ale dočasne ju povedie Miriam Lapuníková.

Čo ukázala prax

Cieľom MZ SR je podľa jej slov transparentné vedenie nemocníc a rovnako aj rozumné vynaloženie finančných nákladov a ich prioritné investovanie do poskytovania zdravotnej starostlivosti.

„Prax v nemocniciach zároveň ukázala, že model viacčlenného riadenia zdravotníckeho zariadenia sa vo viacerých prípadoch neosvedčil. Z toho dôvodu postupne v nemocniciach nastavujeme prechod z trojčlenného riadiaceho orgánu rady riaditeľov na jednoosobový riadiaci orgán,“ ozrejmila Eliášová.

Ako ďalej priblížila, Lapuníková je dočasne poverená riadením daného zdravotníckeho zariadenia až do skončenia riadneho výberového konania. Ministerstvo zdravotníctva vyzýva verejnosť, aby sa zapájala do vyhlásených výberových konaní, rovnako sa do výberového konania môže zapojiť aj Lapuníková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM