Jakub Forgács Rôzne Správy

FOTO: Bystrické deti môžu ísť príkladom. Cez prázdniny nelenili a skrášlili Fončordu

Prázdniny prežili mladí Bystričania rôzne. Našli sa dokonca aj takí, ktorí si vysúkali rukávy a dobrovoľne sa pustili do prvého jarného upratovania.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystrické deti môžu ísť príkladom. Cez prázdniny nelenili a skrášlili Fončordu
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Kým niektoré bystrické deti trávili prázdniny doma za počítačom či pred televízorom, iné cestovali či využili jarné počasie vonku na šport. Našla sa však aj partička, ktorá si povedala, že skrášli svoje okolie. V rámci akcie Nezanechaj stopu takmer dve desiatky mladých parkouristov skrášľovali okolie známeho betónového labyrintu na Mládežníckej ulici.

„Nezanechaj stopu“ je spolu s „buď silný, aby si bol užitočný“ jednou z hlavných myšlienok parkouru, nesúťažnej atletickej disciplíny, ktorej sa venujú aj deti z nášho mesta. Práve v tomto duchu sa mladí vyznávači tejto disciplíny stretli a pustili sa do upratovania miesta medzi panelákmi, na ktorom trénujú a je vyhľadávaným mnohými deťmi či rodinami z Fončordy.

Počas takmer hodiny trvajúcej brigády, vyzbrojení rukavicami a vreckami, vyčistili celú lokalitu od niekoľkých kíl smetí, prevažne skla a špakov, ktoré sa tu nahromadili počas zimy. Parkouristom spod Urpína dokonca prišli pomôcť aj kamaráti z Brusna či Oravy. Aj takto chceli ukázať, že im záleží na prostredí, v ktorom žijú. Svojou prázdninovou aktivitou môžu ísť príkladom mnohým Bystričanom.

Pozrite si zábery z brigády mladých parkouristov v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Krásny čin bystrických parkouristov. Prázdniny využili na brigádu
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM