Anton Hrachovský Správy

FOTO: Bystričania si pripomenuli posolstvo Nežnej revolúcie, krstili sa i protestné príhovory

Približne 800 ľudí sa zišlo na banskobystrickom Námestí SNP. Pripomenuli si udalosti a posolstvo Nežnej revolúcie.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bystričania si pripomenuli posolstvo Nežnej revolúcie, krstili sa i protestné príhovory
4
Galéria
Zdroj: TASR

Približne 800 ľudí si dnes podľa odhadov organizátorov prišlo na banskobystrické Námestie SNP pripomenúť udalosti a posolstvo Nežnej revolúcie.

„Hlavným motívom podujatia bolo pripomenúť si udalosti 17. novembra. Od nežnej revolúcie ubehlo 29 rokov a v Banskej Bystrici si tento dátum pripomíname každý rok,“ poznamenala za organizátorov Gabriela Birošová s tým, že rečníci podujatia reagovali vo svojich príhovoroch aj na aktuálnu politickú situáciu na Slovensku.

Pokojný priebeh zhromaždenia v Bystrici

Podujatie malo podľa jej slov pokojný priebeh. Jeho súčasťou bol aj krst zborníka príhovorov z protestov „My sme tí, na ktorých sme čakali“.

„Pred ukončením zhromaždenia sme prečítali jednu vetu a to: Ten, kto zaspí v demokracii, zobudí sa v totalite. To si treba pripomínať a že v podstate vox populi, vox Dei – hlas ľudu, hlas Boží,“ poznamenala Birošová.

Organizátormi podujatia s názvom Niečo sme si 17. novembra sľúbili boli Banskobystrický samosprávny kraj, Banskobystrická alternatíva, Centrum komunitného organizovania, občianska platforma Nie v našom meste a iniciatíva Za slušné Slovensko.

Zdroj: Dnes24.sk
V meste pod Urpínom si pripomenuli posolstvo Nežnej revolúcie
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM